Comisia Europeană cere României să refacă PNRR

0
508

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna: România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţoinal de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemele de irigaţii. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia, urmând ca până la jumătatea lunii mai să fie realizată o „formă consolidată” a proiectului respectiv.

Întrebat, la Palatul Cotroceni, dacă PNRR va fi gata până la sfârşitul lunii şi ce riscă România dacă nu va fi finalizat la termenul stabilit, şeful statului, Klaus Iohannis a răspuns: “Acest termen stabilit este orientativ, nu este un termen ultimativ, să înţelegem acest lucru”.

“Deja, Comisia (Europeană) începe să recomande ţărilor să lucreze la planuri bune mai degrabă, decât să le termine într-o anumită zi. Şi noi, da, vom lucra pe PNRR până când va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie şi, mai important, implementat de noi. Am auzit şi eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofa. Nu este nicio catastrofă. Prima formă de plan naţional a fost discutată cu Comisia, cu comisar, cu director general, cu directori. Fiecare şi-a făcut observaţiile. Ministrul de resort s-a întors în ţară cu observaţiile acestea, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuţii la Bruxelles, vom face ultimele corecturi şi planul va merge înainte. Deci, acest plan va fi lucrat până este foarte bun şi va fi implementat”, a explicat Iohannis.