Mangia şi ai săi şi-au bătut joc de meciul de la Giurgiu

0
379

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova 1-0

A marcat: Seto Takayuki 79.

Giurgiu, stadion: „Marin Anastasovici”, spectatori: 1.000.

Astra Giurgiu: P. Iliev 7 – Bejan 7, Erico 7, Polczak 7 – Al. Stan 7, Mrzljak 7, Seto 8, Radunovic 7 – L. Matei 7 (83 Biceanu), Balaure 6 (67 Butean) 6, Abang 7 (89 Urko Vera). Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Lazar – Chiriac, L. Buş, Moise.

Universitatea Craiova: L. Popescu 5 – Screciu 7, Kelic 6, Tiago Ferreira 6 – Briceag 3 (46 Dimitrov) 5, Mateiu 6, Andre Santos 6, Bancu 6 – Burlacu 5 (70 Zlatinski) 5, Bărbuţ 5 (46 Mitriţă) 7, Băluţă 5. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Popov, Gardoş, Gustavo.

Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti). Asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Vasile Marinescu (Bucureşti). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti), Mihai Stancu (Bucureşti).

Universitatea îşi întâlnea antrenorul care a readus-o în cupele europene după 17 ani, chiar de onomastica acestuia. După formula de start, Mangia a părut că vrea să-i facă un cadou predecesorului său, menajând oameni de bază precum Mitriţă, Gustavo, Gardoş, Zlatinski, Dimitrov sau Calancea, iar în primul 11 au apărut trei puşti, printre care şi al treilea portar din lot, Laurenţiu Popescu, utilizat în premieră în acest sezon. Formula de start a surprins precum cea folosită de Mulţescu în faţa Viitorului, în acel meci controversat de acum un an, de la Piteşti. Deşi aveau şansa de a se apropia de primele două clasate, care au meci direct etapa viitoare, după echipa trimisă pe teren la Giurgiu, oltenii au dat impresia că şi-au luat gândul de la lupta pentru titlu şi se axează pe Cupă, deşi returul cu Botoşani este abia peste 3 săptămâni. De partea cealaltă, Mulţescu a vrut şi el să surpindă şi a utilizat aceeaşi aşezare precum Craiova, un 3-4-3, pe care Mangia l-a impus în Bănie.

Din toate aceste permutări tactice a ieşit o prim repriză anostă, în care jucătorii parcă erau mai precoupaţi să îndepărteze ţânţarii care-i hărţuiau. Gazdele n-au speculat erorile repetate ale lui Briceag, fiind periculoşi numai la o lovitură liberă din care Matei n-a reuşit să-l suprindă pe Popescu. Abang a recepţionat o pasă a lui Briceag, dar a căzut fără să fie atins portarul oltenilor, mulţumindu-i imediat arbitrului că nu l-a avertizat pentru simulare. Craiovenii au fost mai pasivi ca oricând, Băluţă a resimţit absenţa celorlalţi „ponei”, nereuşind nimic împreună cu Burlacu şi Bărbuţ. Oaspeţii au dat târcoale mai abitir careului giurgiuvean după intrarea lui Mitriţă, care a şi creat unica ocazie mare a Craiovei, în minutul 70, dar nu s-a sincronizat cu Băluţă pentru o finalizare perfectă. De partea cealaltă, Abang a fost activ între stoperii adverşi, dar i-a lipsit ultima execuţie, esenţială însă pentru un vârf. Pe final de joc, Astra a fost mai activă, mai motivată şi a şi reuşit să marcheze. A făcut-o niponul Takayuki, cu un şut de la 16 metri care l-a prins ieşit inoportun pe tânărul portar Laurenţiu Popescu. Craiova a încercat să reacţioneze, dar prea târziu şi prea firav, aşa că a pierdut un meci care o putea ţine aproape de vârf, dar pe care din start parcă nu şi-a propus să-l câştige, după formula folosită de Mangia.