„Zilele Muzicale Aniversare” continuă la Filarmonica „Oltenia”. Mâine-seară, invitată va fi soprana SOYUNG YU, din Coreea de Sud

0
141

17 – 30 aprilie 2014: „Zilele Muzicale Aniversare”

67 de ani de existenţă a Filarmonicii de Stat “Oltenia” Craiova

JOI,  24  APRILIE  2014

ORELE  13.00 – 14.00: „Ziua porţilor deschise” la Filarmonica „Oltenia”

 Iubitorii muzicii sunt invitaţi să participe gratuit la repetiţiile orchestrei simfonice, în limita locurilor disponibile în sala de concerte.

Cu acest prilej, participanţii vor audia selecţiuni din programul concertului de vineri, 25 aprilie.


ORA  14.00,  SALA  „FILIP  LAZĂR”: „Prietenii Filarmonicii au cuvântul”

 – întâlnire cu reprezentanţi ai breslelor profesionale


ORA  19:00,  MUZEUL  „OLTENIEI”, SECŢIA  DE  ISTORIE-ARHEOLOGIE – SALA  „ŞTEFAN  CIUCEANU”

 „Bijuterii muzicale”

Concert susţinut de Cvartetul „Armonia”al Filarmonicii „Oltenia” în parteneriat cu Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană (intrare liberă)

 Invitată: soprana SOYUNG  YU  (COREEA  DE  SUD)

Componenţa cvartetului: SIMION  PETRENCU (vioara I), GEORGE  LEFTEROGLU (vioara a II-a), ELENA  ORAVEŢ (violă), RALUCA  PESCLEVEI (violoncel)

 

Din program:

Fritz Kreisler (1875 – 1962): „Schön Rosmarin”, „Liebesfreud”

Emmerich Kálmán (1882 – 1953): Vals

Franz Zelwecker (1911 – 1998): Husaren-Galopp

Johannes Brahms (1833 – 1897): Dans ungar nr. 5

Iosif Ivanovici (1845 – 1902): „Valurile Dunării”, vals

Grigoraş Dinicu (1889 – 1949): Hora staccato

Carlos Gardel (1890 – 1935): „Por una Cabeza”


Soprana Soyung Yu a absolvit secţia de interpretare muzicală – canto în cadrul Yonsei University din Seul, pe parcursul anilor de studiu fiind distinsă cu Premiul I al Societăţii Artiştilor Lirici din Coreea de Sud. Ulterior la Viena a urmat cursuri de perfecţionare la Universität für Musik und Darstellende Kunst (Universitatea de Muzică şi Arte Frumoase), în dubla specializare operă şi oratoriu. Ca solistă, a debutat în capitala Austriei cu rolul Chiang Ching din opera “Nixon în China” de John Adams, fiind invitată apoi şi în Italia (Verona).

A evoluat în peste 100 de concerte susţinute alături de diferite orchestre europene şi a participat la festivaluri de profil: Wiltz Summer Music Festival (Luxembourg), Padova (Italia), Welt-Chorfestival – Linz şi Festivalul de la Klagenfurt (Austria).

În România a colaborat cu Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, Filarmonicile “Banatul” din Timişoara şi “Oltenia” din Craiova. Printre alte ansambluri simfonice alături de care a cântat pe parcursul carierei artistice menţionăm: Cheju City Symphony Orchestra şi Deagu Opera House (Coreea de Sud), Janáček Philharmonic Orchestra – Ostrava (Cehia), Symphonieorchester Der Schlesischen Philharmonie Kattowitz (Polonia), Orchestra Simfonică Naţională a Ucrainei – Kiev.

Soyung Yu abordează cu succes atât genul muzicii de operă (“Così fan tutte” şi “Flautul fermecat” de W. A. Mozart, “Aida” de G. Verdi, “Carmen” de G. Bizet, “Căsătoria secretă” de D. Cimarosa), cât şi repertoriul vocal-simfonic (Simfonia a IX-a de L. van Beethoven, Cantata profană “Carmina Burana” de C. Orff, “Vier letzte Lieder”/“Ultimele patru cântece”  de R. Strauss, Stabat Mater de J. Haydn ş. a.).