Pompierii şi jandarmii, alături de cei mai puţin norocoşi

0
49

Pompierii şi jandarmii doljeni au fost, şi anul acesta, alături de persoanele mai puţin fericite, care nu se pot bucura de căldura unui cămin de sărbătorile pascale, şi au împărţit diverse cadouri.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au strâns, din contribuţia fiecărui angajat, aproximativ 3.000 lei, bani cu care au hotărât să achiziţioneze bunuri electrocasnice pentru cei care îşi petrec aceste sărbători în centrele de bătrâni. În cursul zilei de joi, reprezentanţii ISU Dolj s-au prezentat, încărcaţi cu daruri, la Modulul „Sfânta Maria” din Craiova şi la Centrul de bătrâni “Sf. Dumitru” din oraşul Filiaşi, unde, prin gestul lor, au reuşit să aducă un zâmbet de bucurie pe feţele brăzdate adânc de suferinţă şi durere. Pompierii au dus aparatură electrocasnică în cele două centre, mai precis un televizor, un robot bucătărie, o hotă şi alte obiecte utile administratorilor de aici, dar şi cozonaci. “Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj au ales acest mod de a fi alături în aceste zile de cei cărora viaţa le-a fost potrivnică”, a precizat ofiţerul de presă al ISU Dolj, cpt. Florin Cocoşilă.

Ca în fiecare an, ataşaţi sufleteşte de copiii de la Centrul de Îngrijire şi Recuperare a Copilului cu Handicap Sever „Noricel”, din Craiova, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj le-au făcut o vizită, tot în cursul zilei de joi. Bucuroasă că în Săptămâna Mare pot să aducă o rază de lumină în sufletele celor cărora soarta le-a hărăzit o viaţă mai grea, o delegaţie a jandarmilor doljeni a împărţit copiilor produse şi alimente specifice sărbătorilor pascale, încercând să le transmită câte ceva din spiritul acestor sărbători. Potrivit ofiţerului de Relaţii Publice al unităţii, acţiunea s-a desfăşurat benevol, jandarmii contribuind cu diverse sume de bani, pentru a fi alături de aceşti copii cu ocazia uneia dintre cele mai frumoase sărbători ale lumii creştine.