Politicienii petrec Paştele cu familia şi rudele, acasă

0
196

Politicienii spun, într-un material realizat de Mediafax, că de Paşti se vor afla alături de familiile lor, iar de la iepuraşi îşi doresc sănătate, linişte şi să nu audă de politică. În rest, vor mânca miel, iar cei reprezentând minoritatea maghiară vor merge „la udat”.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, va petrece sărbătorile lângă Haţeg, cu fiul său şi familia acestuia, şi vrea să savureze, alături de nepoţi, momentul în care va veni iepuraşul: „Vreau să mă văd cu nepoţii şi să savurez momentul în care vine iepuraşul şi le aduce cadouri. Nepoţii au vârste între 4 ani şi 12 ani. Rareş are 4 ani, Alex are 8 ani şi Silvana are 12 ani”.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a precizat că va merge de sărbători la ţară, în Prahova, la socrul ei. „O să pregătesc masa de Paşti. Aştept ca sărbătorile să le petrec în familie, mi-aş dori să stau la soare, pe iarbă şi să simt miros de iarbă”. Democrat-liberala îşi doreşte ca iepuraşul să-i aducă sănătate „şi ceva simbolic”.

Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, va merge la biserică în noaptea de Înviere. „Îmi doresc linişte de la iepuraş şi sănătate şi nu vreau să aud de politică”, a declarat Toader.

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat că el şi familia vor petrece Paştele acasă. „De fapt, totdeauna aşa am făcut. Când am fost copii tot la fel, în familie am sărbătorit”, a spus senatorul. Şi, la fel ca în copilărie, va participa la obiceiul stropitului fetelor cu parfum: „E obiceiul din Transilvania, care are loc în ziua de luni, a doua zi de Paşti. Umblăm şi noi cu stropitul şi atunci mai vizităm familiile, prietenii, prietenele. Stropim fetele cu parfum, pe cât posibil ceva bun, să miroasă frumos. Atunci ne mai întâlnim, având în vedere că suntem care de care mai ocupaţi. De Paşti ne mai vedem cu prietenii, mai discutăm, mai gustăm prăjiturile, bunătăţile casei”.

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, va petrece Paştele la casa sa din Cornu, împreună cu fiica sa, Daciana Sârbu, cu soţul acesteia, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi cu nepoţii, şi că îşi doreşte sănătate. „La câte am văzut eu până acum şi prin câte am trecut, cel mai mult îmi doresc sănătate. Cu restul pot să mă descurc, dar în primul rând să fim sănătoşi”, a spus Sârbu.

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean va petrece Paştele cu familia, socrii şi rudele, în afara Bucureştiului, la casa pe care el şi soţia sa au construit-o anul trecut, şi îşi doreşte ca românii să fie mai înţelepţi şi iubitori. „Nu vreau nimic de la iepuraşul de Paşti pentru că, în primul rând, eu, ca şi creştin, cred în alte valori. Dar mi-aş dori ca Dumnezeu să ne facă mai iubitori şi mai înţelepţi şi să realizăm că trebuie să schimbăm ceva”, a afirmat el. Corlăţean a menţionat că va profita de ocazie pentru a amenaja curtea casei până în noaptea Învierii: va planta pomi şi flori şi va tunde gazonul.