Am demonstrat în nenumărate rânduri în cotidianul nostru că în oraşul Bechet primarul Costel Tulitu nu ar fi comis toate ilegalităţile dacă nu ar fi avut sprijinul unor indivizi ca Eugen Georgescu şi Eugen Marinescu. Cei doi au dat vize de legalitate la toate hotărârile de consiliu aberante ale primarului de Bechet, care a făcut afaceri de miliarde de lei vechi cu nimeni altul decât Cătălin Tulitu, fiul acestuia.
Nu numai hotărârile de consiliu care priveau afacerile familiei Costel Tulitu au primit viza de legalitate din partea lui Eugen Gerogescu şi Eugen Marinescu. La sfârşitul anului 2010, Guvernul Boc a alocat sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale din Fondul de rezervă bugetară, iar banii au fost alocaţi mai multor primării pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital. Primăria Bechet s-a regăsit pe lista lui Emil Boc. În ultima şedinţă a Consiliului Local Bechet din 2010, în luna decembrie, a avut loc o rectificare bugetară, prin care Costel Tulitu din suma primită îşi dorea să plătească unele lucrări efectuate la extinderea canalizării.
Costel Tulitu nu a ţinut cont de votul consilierilor locali
Proiectul de extindere a canalizării în oraşul Bechet a fost votat într-o anumită formă, în care bulevardul „Al. I. Cuza” urma să beneficieze de aceste lucrări. Costel Tulitu, ajutat de dirigintele de şantier, a modificat proiectul şi, în loc să introducă pe bulevardul „Al. I. Cuza” canalizarea, care era necesară, a introdus-o pe nişte străzi lăturalnice. În urma acestor modificări aduse proiectului, consilierii locali nu au fost de acord cu plata sumelor necesare firmelor de construcţie. Costel Tulitu nu a ţinut cont de votul consilierilor locali şi, cu şase voturi „pentru”, din 13, a trimis hotărârea spre validare la Prefectura Dolj. Spre surprinderea celor şapte consilieri care au votat împotriva rectificării bugetare Eugen Georgescu şi Eugen Marinescu au acordat viza de legalitate şi Costel Tulitu a făcut plata către firmele constructoare. Se pare că firmele care au fost plătite în urma unei hotărâri de consiliu nelegală sunt apropiate PD-L.
Eugen Georgescu i-a purtat de grijă lui Costel Tulitu până în ultimul moment
La Primăria Bechet sunt mai multe hotărâri de consiliu care au viză de legalitate, deşi nu au întrunit votul majoritar al consilierilor locali, inclusiv Organigrama Primăriei Bechet pe anul 2010. Eugen Georgescu şi Eugen Marinescu nu au ţinut cont de lege, când a fost vorba să îi dea o mână de ajutor prietenului lor, fostul securist de duzină Costel Tulitu. Că Eugen Georgescu i-a purtat de grijă lui Costel Tulitu până în ultimul moment cât a fost reprezentant al Guvernului în teritoriu o demonstrează referatul cu nr. 2331 din 4 martie a.c., prin care acesta a acordat viză de legalitate Hotărârii nr. 10/2011, prin care se aproba „înfiinţarea Administraţiei Portuare Bechet”.
Cazul Eugen Georgescu, de competenţa instituţiilor abilitate ale statului
Preluarea Portului Bechet de Consiliul Local a stârnit multe discuţii. Dar, dincolo de aspectele legate de oportunitatea preluării acestui port sau de interesele unor indivizi apropiaţi PD-L pentru această afacere, de altfel bănoasă, rămâne faptul că în ziua în care apărea în Monitorul Oficial al României Hotărârea de Guvern prin care Eugen Georgescu era schimbat din funcţia de prefect de Dolj, acesta semna referate de legalitate pentru a nu rămâne cu anumite promisiuni nerespectate. Dacă semnătura lui Eugen Georgescu mai era sau nu valabilă la data de 4 martie a.c. ar trebui să stabilească instituţiile abilitate ale statului şi tot de competenţa lor este cazul acordării unor vize de legalitate la hotărâri care nu aveau votul majoritar al consilierilor locali. Şi tot aceste instituţii ar trebui să vină cu o soluţie cu privire la referatele semnate de Eugen Georgescu la trei zile după ce acesta nu mai era reprezentant al Guvernului în teritoriu. Şi amintim referatul semnat la data de 7 martie a.c., prin care Eugen Georgescu a semnat legalitatea sau nelegalitatea unor hotărâri de consiliu ale Primăriei Leu.