În Dolj a început distribuirea alimentelor pentru persoanele defavorizate

0
727

Astăzi a început distribuirea, către unitățile administrativ-teritoriale din Dolj, a celei de-a șasea tranșe de alimente, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD. Categoriile beneficiare sunt: a) membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; b) membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente și în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Județul Dolj a primit 46.580 de pachete cu alimente. Fiecare pachet conține: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, carne de vită în conservă, carne de porc în conservă, pateu de porc, compot, gem, gem dietetic.

Activitat ea va continua până pe 04.04.2023, după care urmează etapa de distribuire către beneficiari.

Luni, 27.03.2023, va începe distribuirea pachetelor cu alimente pentru locuitorii din Craiova, în sala de sport a Liceului Auto, pe Bld. Decebal nr 105.