Mulţescu: „Primul obiectiv al nostru este Cupa României”

0
51

Antrenorul Ştiinţei crede în continuare în şansele la titlu, dar se axează mai mult pe a doua competiţie, considerată mai accesibilă

craiovaAntrenorul Universităţii Craiova, Gigi Mulţescu, consideră că meciul cu Dinamo, de la Severin, din sferturile de finală ale Cupei României, este extrem de important, deoarece această competiţie este mai accesibilă, iar alb-albaştrii se află la doar doi paşi de finală. „Toată concentrarea noastră este pe meciul următor, cu Dinamo, din sferturile de finală. Dacă în campionat vrem să terminăm cât mai sus, obiectivul nostru principal este câştigarea Cupei României” a declarat tehnicianul. Totuşi, Gigi Mulţescu crede că lupta la titlu este deschisă şi au şanse toate cele 6 echipe din play-off: „Între noi şi Viitorul sunt 6 puncte, asta înseamnă că trebuie să câştigăm cele două meciuri directe. Şi Astra are şanse la titlu, are meci direct cu Viitorul, mai sunt 8 etape în care se poate întâmpla orice. Oricum, după următoarele două runde putem trage nişte concluzii. Noi trebuie să câştigăm cel puţin 4 puncte din jocurile cu CFR şi Viitorul ca să ne păstrăm şanse de a fi pe podium. Obiectivul nostru este să ne clasăm cât mai sus” spune Mulţescu.

„Ivan este atacant complet, ar merita să joace cu Danemarca”

Chiar dacă l-a criticat pe Andrei Ivan după ratările uriaşe din meciurile cu Astra şi Dinamo, Gigi Mulţescu spune că atacantul de 20 de ani are cele mai bune calităţi pentru a juca împotriva Danemarcei. „Ivan nu trece printr-o formă prea bună, a ratat foarte mult, dar să nu uităm că principala calitate a unui vârf este să-şi creeze acele ocazii, să ajungă în situaţia de a marca, apoi va scăpa şi de acest ghinion. Andrei are cele mai bune calităţi pentru a juca împotriva Danemarcei: are viteză foarte bună, joc aerian bun, rezistă în dueluri şi stă foarte bine şi din punct de vedere fizic. Chiar dacă nu va fi titular, el merită să joace cu danezii” a spus Gigi Mulţescu despre căpitanul său, adăugând că nu se gândeşte să-l deposedeze de banderolă după evoluţiile din ultima vreme: „Eu am vrut să-l responsabilizez pe Andrei prin acordarea acestui statut şi în unele meciuri mi-a demonstrat că merită încrederea. Spre exemplu, în meciul decisiv pentru intrarea în play-off, cu Gaz Metan, a jucat excelent, s-a sacrificat, a fost pe tot terenul, şi fundaş şi mijlocaş şi atacant”.