Cu actorul Nicolae Vicol „În culisele scenei, în culisele vieţii”

0
172

Nicolae VicolÎn Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova are loc astăzi, ora 18.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieţii”. Invitat este actorul Nicolae Vicol, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, care va povesti lucruri mai puţin cunoscute din viaţa şi activitatea sa, iar la finalul întâlnirii va dialoga cu publicul.

Nicolae Vicol (n. 8 martie 1975, Târgu Jiu) a absolvit în 1999 secţia de Artă Teatrală – Actorie din cadrul Facultăţii de Litere şi Istorie a Universităţii din Craiova, clasa prof. univ. Remus Mărgineanu. A interpretat 12 roluri în facultate şi aproape 50 în teatrele la care a activat – Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu şi Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani –, acoperind o gamă diversă de personaje, imaginate de autori precum Caragiale, Eugen Ionescu, Shakespeare, Sofocle, Bulgakov, I.D. Sîrbu, Ion Creangă, Strindberg, Tennessee Williams, Eugene O’Neill, Carlo Goldoni, Ibsen, Gogol, Radu Stanca, Alexandre Dumas fiul, Mimi Brănescu şi mulţi alţii. A regizat „Povestea Cenuşăresei”, prelucrare după Charles Perrault, şi „Muck cel Mic”, de Wilhelm Hauff.

Din 2016, Nicolae Vicol este actor al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, pe a cărui scenă poate fi văzut în actuala stagiune în spectacolele „Iulius Caesar”, de William Shakespeare, în regia lui Peter Schneider, şi „Norii”, de Aristofan, pus în scenă de Hakob Ghazanchian. Moderator întâlnirii de astăzi cu publicul este Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea publicului este liberă.