Angajaţii Centrului de Transfuzii Craiova din dosarul „şpagă pentru sânge” rămân 30 de zile după gratii

0
81

spital sangeCei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova „săltaţi”, în urmă cu o săptămână, de ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, într-un dosar vizând comiterea infracţiunilor de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, rămân în spatele gratiilor. Curtea de Apel Craiova le-a respins, ieri, contestaţiile formulate împotriva hotărârii din 16 martie a Tribunalului Dolj prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestaţiile celor doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, Cosmin Cristian Magaon, de 24 de ani, din Craiova, asistent medical, şi Mihaela Georgineta Oprişan, de 33 de ani, din municipiu, registrator, formulate împotriva hotărârii din 16 martie a.c. a Tribunalului Dolj prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Craiova fiind definitivă, cei doi vor rămâne în arestul IPJ Dolj cel puţin până la expirarea celor 30 de zile.

spital sange 1Reamintim că, în urmă cu o săptămână, mai exact miercuri, 15 martie a.c., procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie –  Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, au descins la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, unde au realizat prinderea în flagrant a lui Cosmin Cristian Magaon, asistent medical, în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale: „Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) –  Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, în urma activităţilor complexe de cercetare penală, au realizat, în cursul zilei de astăzi, surprinderea  în flagrant a lui M.C.C. (n.r. – Magaon Cosmin Cristian), asistent medical în cadrul unui centru de transfuzii din Craiova, în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. În fapt, în cursul lunii martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G. (n.r.- Oprişan Mihaela Georgineta), registrator la aceeaşi unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge. Tot astăzi (miercuri), la sediul centrului medical a fost efectuată o percheziţie în urma căreia cele două persoane au fost conduse la sediul unităţii de Parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la luare de mită”, au comunicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în urma audierii, pe 16 martie au fost arestaţi preventiv pe 30 de zile, iar hotărârea a rămas definitivă ieri, la Curtea de Apel Craiova.