333.000 de lei pentru educaţia copiilor din mediul rural

0
274

Fundaţia Vodafone România alocă 333.000 de lei pentru a sprijini 155 de copii din mediul rural să beneficieze de activităţi de tip „şcoală după şcoală”. Activităţile fac parte din proiectul „Educaţie pentru Schimbare”, implementat de Fundaţia World Vision România cu sprijinul financiar al Fundaţiei Vodafone România.

wvscoalaProiectul „Educaţie pentru Schimbare” a demarat în vara anului 2016 cu scopul de a reduce abandonul şcolar în rândul copiilor din mediul rural aflaţi în dificultate şi este finanţat de Fundaţia Vodafone România prin „Programul Strategic de Investiţie în Mediul Rural”.

Copii din judeţele Dolj (Şcoala Gimnazială Bucovăţ şi Şcoala Gimnazială Breasta), Ialomiţa şi Vâlcea participă gratuit la activităţi de tip „şcoală după şcoală” desfăşurate în cinci centre create în cadrul acestui proiect, dotate cu mobilier adecvat, cu echipamente IT şi cu materiale educaţionale. Activităţile includ rezolvarea temelor, meditaţii pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor deprinderi şi abilităţi – socializare, lucru în echipă, creşterea stimei de sine, igienă, protecţia mediului, teatru, dans şi ansamblu folcloric. De asemenea, copiii beneficiază de o masă caldă sau de un pachet cu alimente.

Program integrat de asistenţă şi pregătire

Proiectul „Educaţie pentru Schimbare” este implementat cu ajutorul a trei ONG-uri locale şi a două grupuri de iniţiativă, care beneficiază de un program integrat de asistenţă şi pregătire pentru organizarea activităţilor din centrele „şcoală după şcoală”. Astfel, 15 cadre didactice care lucrează cu copiii în cele cinci au urmat două cursuri de formare, în cadrul cărora au fost abordate teme precum metode nonformale de lucru cu copiii, mobilizare comunitară pentru asigurarea sustenabilităţii proiectelor şi managementul voluntarilor care desfăşoară activităţi cu copiii.