Măzărache, MVP cu bănăţenii

0
278

Vârful Craiovei a avut cea mai consistentă evoluţie în meciul cu Timişoara, oferind şi pasa de gol pentru Nuno Rocha. Din păcate, „Maza” n-a putut să se bucure prea mult de prestaţia sa, deoarece ieri, la două zile de la victoria cu Timişoara, tatăl său a încetat din viaţă

 

Straton – A avut două intervenţii bune, una cu piciorul la şutul lui Javi Hernandez şi alta la lovitura liberă a lui Elek, la care era şi Nuno Rocha la post, pe partea cu zidul. Portarul Craiovei a avut şi şansă la şutul în bară al lui Ov. Popescu şi când Bărbuţ a scăpat singur şi n-a nimerit poarta. A fost meciul din 2016 în care au fost cele mai multe şi mai clare ocazii la poarta Ştiinţei.

Popov – Apariţie suprinzătoare în flancul drept al defensivei a bulgarului. A mai jucat acolo într-un meci la Târgu Mureş. Paradoxal, a fost mai bun pe atac, a avut câteva centrări excelente, pe care nu le vedem la Achim sau Dumitraş, dar în apărare a fost depăşit de câteva ori, viteza nefiind punctul său forte. N-a reuşit să-l blocheze pe Popescu la şutul în transversală.

Acka – Din nou un meci bun al ivorianului, care în acest sezon a fost aproape fără greşeală. Poate că seria negativă a echipei a fost cauzată şi de absenţa sa, în returul sezonului regulat.

Iliev – A câştigat două puncte pentru echipă cu intervenţia din ultimul minut, o eliminare asumată, dar necesară. Experienţa şi seriozitatea sa sunt indiscutabile, însă uneori nu pot compensa lipsa mobilităţii. Inclusiv la prima pasă greşită a lui Bancu putea gestiona mai bine faza, e expus maxim în faţa unui atacant cu viteză.

Vătăjelu – Din păcate, accidentarea din primul sfert de oră l-a privat de o convocare la naţională. Putea fi titular cu Spania şi Lituania, Raţ şi Sepsi având şi ei probleme.

Ivan – A devenit deja jucătorul de la care se aşteaptă să tragă echipa după el. Crează pericol cu mingea la picior, este foarte bun şi la serviciu, se apără foarte bine, are o incredibilă disponibilitate la efort. Fără el, probabil Craiova ar fi fost condamnată la retrogradare în acest play-out. Cu Timişoara a avut un şut în bară şi a declanşat faza din care s-a marcat.

Madson – O evoluţie mai bună ca de obicei, nici adversarii direcţi n-au fost unii cu mare calitate. Îl aşteptăm totuşi pe Mateiu pe postul său.

Zlatinski – În 2016 este un alt jucător decât anul trecut, mult mai dispus la efort, acoperă mai bine terenul. A executat bine o lovitură liberă în repriza secundă, foarte aproape de vinclu.

Bancu – Păcat de cele două adevărate assist-uri date adversarilor pe final, fiindcă evoluţia sa a fost bună. A început mijlocaş stânga, a fost retras fundaş după accidentarea lui Vătăjelu, apoi a revenit la mijloc, când a intrat Izvoranu. O fază superbă creată de el în stânga a fost finalizată cu un şut cu dreptul paralel cu poarta, indicată acolo fiind o pasă spre coechipierii liberi pe şase metri.

Nuno Rocha – A fost invizibil pe teren, aşa cum este de câteva meciuri, însă a apărut la momentul oportun pentru a marca. Golurile de la 3-4 metri de poarta goală sunt specialitatea sa. În ciuda evoluţiei modeste, a devenit după acest meci golgheterul echipei, cu şapte reuşite.

Măzărache – A fost cel mai bun jucător de pe teren în meciul de duminică. A pus presiune permanentă pe fundaşii adverşi, a fost eficient la redublări, s-a demarcat bine pe spaţiile libere. La faza golului, a apărut ideal la pasa lui Ivan, luându-le prim-planul ambilor fundaşi adverşi care-l talonau şi i-a centrat perfect lui Nuno Rocha. Din păcate, atacantul Ştiinţei n-a putut să se bucure prea mult de prestaţia sa, deoarece ieri, la două zile de la victoria cu Timişoara, tatăl său a încetat din viaţă.

Băluţă – A intrat în locul lui Vătăjelu şi a făcut un meci penibil. Îl aşteptam să scape de momentele „moarte” din jocul său, în schimb el le-a uitat şi pe cele bune. S-a enervat fără motiv când a fost înlocuit, trebuia să fie suprins că a fost introdus, evoluţia sa a fost jalnică, stârnind critici vehemente din partea suporterilor. Poate că Robert Petre ar fi mai motivat dacă ar fi folosit.

Izvoranu – Intrat la 1-0 ca fundaş stânga, s-a remarcat printr-un sprint până în careul advers, la care a aşteptat în van pasa, dar şi printr-un fault eficient la centrul terenului, prin care a oprit un contraatac advers, cu preţul unui cartonaş galben.

Herghelegiu – Doar a bifat altă prezenţă în tricoul Craiovei.