Petrică Mîţu Stoian şi Constantin Enceanu, într-un spectacol umanitar

0
161

Îndrăgiţii solişti de muzică populară Petrică Mîţu Stoian şi Constantin Enceanu fac, din nou, duet artistic, de această dată în cadrul unui spectacol cu caracter umanitar. Intitulat „Suflet de oltean”, acesta se va desfăşura marţi, 3 aprilie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, condusă de maestrul Nicu Creţu.

După cum a precizat prof. Maria Guşman, căreia îi aparţin regia artistică şi prezentarea spectacolului, evenimentul are ca scop strângerea de fonduri necesare continuării proiectului „Şcoală de vară pentru copiii cu autism”, derulat de Asociaţia „Dincolo de autism”, în parteneriat cu Şcoala Specială „Sf. Mina” din Craiova. «A fi autist este un mod de a fi. Chiar dacă nu este modul „normal” de a fi, viaţa unei persoane autiste poate fi la fel de împlinită şi fericită ca a oricărui om. Exemplu sunt 15 copii cu autism de la Şcoala „Sf. Mina”, pe care încercăm să-i ajutăm prin strângerea de fonduri pentru continuarea unui proiect care le vine în sprijin», a declarat prof. Maria Guşman.

Biletele pentru spectacolul „Suflet de oltean” se găsesc la Agenţia Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, la preţul de 25 de lei. Atât sumele provenite din vânzarea acestora, cât şi cele care vor fi depuse de publicul spectator într-o urnă specială care, în seara reprezentaţiei, va fi amplasată în foaierul TNC, vor fi donate în folosul copiilor. De asemenea, cei care doresc, pot face donaţii în contul RON: RO35BRDE170SV60842801700, deschis la BRD Craiova. Pentru mai multe informaţii despre obiectivele şi proiectele Asociaţiei „Dincolo de autism” puteţi accesa www.dincolodeautism.ro.