Cum a greşit Boc şi a dat bani unei primării pesediste

0
433

La data de 20 martie a.c. am scris un articol în cotidianul nostru cu titlul „Judeţul Dolj nu este pe lista Guvernului Boc la alocare de fonduri” în care arătam că înainte de moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie pe noul Cod al Muncii Guvernul Boc a dat o Hotărâre de Guvern prin care aloca sume importante de bani unor primării pedeliste şi udemeriste pentru a se asigura că parlamentarii acestor partide vor sta în bănci şi nu vor vota. Dovada că lucrurile au stat întocmai aşa stă în Rectificarea nr. 192 din 18.03.2011 la Hotărârea Guvernului nr. 192/14.03.2011.

Alexandru Tiţă

Luni, 14 martie 2011 în Monitorul Oficial al României a apărut Hotărârea Guvernului nr. 192/2011 privind repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural. A fost aprobată suma de 386 mii lei care urmau a fi utilizată „pentru finanţarea cheltuielilor necesare execuţiei lucrărilor de investiţii prevăzute în cererile de finanţare declarate eligibile, selectate în condiţiile legii”. Aşa se face că în judeţul Dolj au primit sume de bani 23 de primării, din care mai mult de jumătate pedeliste, iar lista este deschisă de Bechet, Breasta, Goieşti etc. Printre primăriile care au avut norocul de a primi finanţare se afla şi Primăria Măceşu de Jos, cu primar PSD. Alocarea sumei de 11 miliarde de lei vechi pentru „Alimentarea cu apă în sistem centralizat a comunei Măceşu de Jos”, i-a mirat pe mulţi dintre liderii PSD, inclusiv pe primarul localităţii Alexandru Tiţă, pentru că, aşa cum am spus, banii erau cu dedicaţie pentru primarii PDL.

“Se va citi Măceşu de Sus”

Se spune că orice minune ţine trei zile. Alexandru Tiţă a fost puţin mai norocos, pentru că la el minunea a ţinut patru zile. Asta pentru că la data de 18 martie a.c., Guvernul României a emis Rectificarea nr. 192 la HG nr. 192/14.03.2011 prin care „se face următoarea rectificare (care nu aparţine Redacţiei «Monitorul Oficial, Partea I»): la punctul 16.16 din anexa nr. 1, în loc de: Măceşu de Jos – Alimentarea cu apă în sistem centralizat a comunei Măceşu de Jos, judeţul Dolj se va citi Măceşu de Sus – Alimentarea cu apă în sistem centralizat a comunei Măceşu de Sus”. Mai exact, pedeliştii încurcaseră oalele şi în loc să dea 11 miliarde de lei vechi unui primar de-al lor le dăduse unui pesedist, motiv pentru care au îndreptat de îndată această greşeală.

Ghinionul primarului de la Măceşu de Jos – culoarea politică nepotrivită

„Ce poţi să mai spui într-o asemenea situaţie? Este adevărat că am fost foarte mirat în momentul în care am văzut că figurăm cu 11 miliarde de lei vechi în Hotărârea Guvernului nr. 192/14.03.2011, dar am crezut că i-a luminat Dumnezeu. La patru zile am aflat că de fapt banii erau pentru Primăria Măceşu de Sus unde este un primar PDL. Asta este viaţa. Am trecut de la o stare la alta, de la extaz la agonie. Mă bucuram că în sfârşit vom continua şi noi lucrările pentru alimentarea cu apă a comunei”, a declarat primarul comunei Măceşu de Jos Alexandru Tiţă. Valoarea contractată cu TVA a proiectului „Alimentare cu Apă” în comuna Măceşu de Jos este de 2,244,01.49 lei. Până în prezent Guvernul României a alocat pentru acest proiect doar suma de 398,000.00 din care s-a forat un puţ în valoare de 44,316.53 lei şi un rezervor de 353,683.47 lei. Cu cei 11 miliarde de lei vechi Primăria Măceşu de Jos ar fi continuat lucrările. Ghinionul primarului Alexandru Tiţă că nu are culoarea politică preferată de guvernanţii României. În acest moment puţul forat este în pericol de a fi deja colmatat. O sumă importantă de bani dusă pe apa sâmbetei. „Din păcate nici în acest an nu vom continua lucrările şi tot ce am realizat până în prezent este în pericol de a intra în degradare. Cred că deja puţul forat este colmatat”, a spus Alexandru Tiţă.