“U” Craiova, doar remiză cu Timişoara

0
366

Universitatea Craiova – ACS Poli Timişoara 1-1

Au marcat: Dimitrov 58 / Enescu 50.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 10.000.

Universitatea Craiova: Mitrovic 5 – R. Popa 5, Kelic 5 (46 Tiago Ferreira) 5, Briceag 4 – Dimitrov 7, Bic 4, Zlatinski 5, Bancu 5 – Gustavo 5 (65 Burlacu) 6, Mitriţă 5, Băluţă 5. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Martic, Tiago, Screciu,  Bărbuţ, Burlacu, Glavina.

ACS Poli: Straton 8 – Străuţ 5, Artean 6, Melinte 6 – Ciucur 6, Vaşvari 5, Enescu 7, Maxi Oliva 6 –Velcotă 5, Popovici 5 (90 Şeroni), Drăghici 4 (62 M. Croitoru) 5. Antrenor: Leo Grozavu. Rezerve: Curileac – Şeroni, Haruţ, Bârnoi, Carabela, M. Croitoru, Ciaccheri.

Arbitru: George Rădulescu (Bucureşti) 6. Asistenţi: Iulian Radu (Bucureşti), Radu Timar (Bihor). Rezervă: Denis Haidiner (Hunedoara).

Observatori: Romulus Chihaia, Cristian Nica.

 

Craiova şi Timişoara au încheiat primele sezonul regulat, până la finalul campionatului urmând să facă parte din grupe diferite, evident, cu obiective deosebite. Mangia i-a primit cadou înainte de play-off pe Gardoş şi Andre Santos, dar aceştia au fost doar prezentaţi fanilor înaintea jocului. Italianul a făcut şi el daruri la rândul său, Ovidiu Bic fiind titular în premieră, în ziua în care a împlinit 24 de ani. În atac, tripleta de „ponei” a fostDe partea cealaltă, Leo Grozavu nu câştigase încă vreun punct de la venirea pe Bega şi se agăţa de meciul din Bănie ca de o ofertă de moral în perspectiva play-out-ului. Antrenorul Timişoarei a răspuns cu aceeaşi aşezare precum Craiova, un 3-4-3 în care Artean a coborât în centrul defensivei, iar Velcotă şi Popovici l-au susţinut pe vârful Drăghici. Bănăţenii au respectat înţelegerea cu Craiova de a nu-l folosi pe Mihai Roman în meciul direct, oltenii având destule experienţe nefericite cu „ecşii”. Totuşi, un alt fost component al Universităţii, portarul Straton, avea să facă o primă repriză excelentă. Ştiinţa s-a complăcut într-un joc de posesie pasivă, dar a avut o perioadă de forcing între minutele 25 şi 30, în care a ratat patru ocazii imense. Mitriţă nu i-a găsit punctul slab lui Straton, Băluţă a depăşit obstacolele, dar n-a mai avut forţă să împingă mingea în poartă, Dimitrov a şutat ca un fundaş, tare şi în portar, iar Bancu n-a reuşit nici el să-şi învingă fostul coechipier. „Ăsta n-a apărat în toate meciurile la noi câte mingi scoase azi” fremătau fanii olteni. Aveau dreptate, fiindcă datorită portarului a ajuns Timişoara nevătămată la pauză.

Trecând de perioada complicată, bănăţenii au început să emită pretenţii, concretizate imediat după pauză, cu un şut excelent de la 25 de metri al lui Enescu, la care oltenii au suspinat încă o dată după Felgueiras, fiindcă Mitrovic n-a avut replică. Craiova s-a năpustit imediat peste adversar, dar Băluţă, găsit de Gustavo, a ratat incredibil din 6 metri, trăgând peste poarta goală. În schimb, vinclul l-a găsit Dimitrov, cu şutul de la 25 de metri care i-a adus prima reuşită în tricoul alb-albastru, una cu adevărat deosebită. Olteni au forţat pentru a avea un punct în plus în play-off, dar n-au mai obţinut decât o serie de faze fixe. La cornere nu sunt specialişti, iar Mitriţă a avut la dispoziţie două lovituri libere, una trimisă din unghi în prima bară, iar a doua n-a prins poarta. Burlacu a avut ultima şansă de a aduce victoria, dar Straton a mai avut un reflex în

Craiova confirmă că nu este la nivelul arătat pe finalul anului trecut şi se împiedică de echipa aflată în cea mai slabă formă în 2018, intrând în play-off doar cu 26 de puncte.