Premiera comediei „Fȇte”, după Moliere, la Teatrul Național Craiova

0
137

Premiera comediei „Fȇte”, după Moliere, în regia Andreei Ciocîrlan – căreia îi aparțin și traducerea și adaptarea scenică –, va avea loc la Teatrul Național „Marin Sorescu” mâine, 24 februarie, cu două reprezentații (de la orele 17.00 și 20.00), la Sala „Ion D. Sîrbu”. Andreea Ciocîrlan a creat un scenariu de spectacol pornind de la două dintre comediile celebre ale lui Moliere: „Prețioasele ridicole” și „Tartuffe”.

În distribuție: actorii Angel Rababoc, Raluca Păun, Eugen Titu, Iulia Colan, Claudiu Mihail, Constantin Cicort, Vlad Udrescu, Geni Macsim, Romanița Ionescu, Cătălin Miculeasa, George Adrian și Cătălin Vieru. Decorul și costumele sunt realizate de Lia Dogaru. Din echipa de creație mai fac parte Minela Popa – make-up design, Dodu Ispas și Daniel Buglea – light-design. Pentru premieră și reprezentația din 11 martie nu mai sunt bilete la vânzare.

Absolventă în 2017 a UNATC, în prezent urmând un master în arta regizorului de teatru, Andreea Ciocîrlan este câștigătoarea Marelui Premiu la prima ediție a Festivalului Internațional dedicat Tinerilor Regizori – „Theater Networking Talents” (Craiova, 2017), pentru regia spectacolului „Ei, și?”, adaptare după „Improvizație la Alma”, de Eugene Ionesco, spectacolul de licență, producție UNATC.