Barajul Işalniţa, vizitat de dascăli din patru ţări

0
492

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a fost, ieri, gazda unei delegaţii cu membri din patru ţări ce şi-a exprimat dorinţa de a vizita Barajul de la Işalniţa şi Centru de Intervenţie Rapidă creat prin proiectul „WATMAN – Sistem informaţional pentru managementul integrat al apelor – etapa I” .

Oaspeţii, 16 cadre didactice din Estonia, Macedonia, Portugalia şi Turcia, s-au aflat săptămâna aceasta la Craiova pentru a participa la evenimentul de deschidere a mobilităţii de formare din cadrul proiectului de parteneriat strategic pentru susţinerea schimbului de bune practici în domeniul şcolar, programul ERAMUS- “Come on Kids, Tha Nature Waits for Us!” desfăşurat de Grădiniţa cu Program Prelungit „Paradisul Copiilor”.

Străinii au aflat pe scurt istoria barajului de la Işalniţa, unde în 2008 s-a intervenit pentru prima dată în ultimii 45 ani. A fost o lucrare foarte mare, peste 20 milioane euro, ceea ce a însemnat o schimbare majoră a tot ce înseamnă investiţie la Barajul de la Işalniţa care este unul dintre cele mai importante obiective pentru atenuarea viiturilor pe râul Jiu.

ABA Jiu a finalizat implementarea proiectului WATMAN

Totodată, cei 16 invitaţi au putut vedea şi înţelege mai bine care sunt materialele de intervenţie, cum sunt folosite şi care este importanţa acestora pentru a preveni inundaţiile şi a interveni la poluări accidentale prin vizitarea Centrului de Intervenţie Rapidă  (CIR) aflat la sediul Sistemului de Gospodărire Ape Dolj.

«Administraţia Bazinală de Apă Jiu a finalizat implementarea proiectului „WATMAN – Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”, proiect prin care se pun bazele aplicării strategiei naţionale pentru managementul resurselor de apă, inclusiv a situațiilor generate de fenomene hidrologice extreme (secetă și ape mari, poluări sau accidente la sistemul  de gospodărire a apelor) în caz de dezastre, elaborată de Ministerul Apelor şi Pădurilor. Existenţa CIR a fost posibil prin acest proiect Watman», le-a explicat Daniel Naicu, director S.G.A. Dolj.