Șefa de cabinet a candidatei la prezidenţiale Marine Le Pen a fost pusă sub acuzare

0
58

23Lepen-master768Catherine Griset, şefa de cabinet a candidatei Frontului Naţional (FN, extrema dreaptă) la alegerile prezidenţiale din Franţa Marine Le Pen (foto) a fost pusă sub acuzare în ancheta asupra unor angajări fictive la Parlamentul European, a făcut cunoscut miercuri seară o sursă judiciară, citată de AFP.

În schimb, bodyguardul candidatei la prezidenţiale, Thierry Légier, audiat şi el de anchetatori, a fost pus în libertate, a precizat sursa. Ancheta a fost declanşată după sesizarea Parlamentului European conform căreia mai mulţi asistenţi ai europarlamentarilor Frontului Naţional au fost plătiţi de Bruxelles, deşi numele lor figurau şi în organigrama partidului, în Franţa.

În paralel, Parlamentul European i-a cerut şefei Frontului Naţional să returneze 339.946 de euro pe care aceasta i-ar fi utilizat pentru a-i plăti în mod nejustificat pe Thierry Légier, în 2011, şi pe Catherine Griset, în perioada 2010-2016. Catherine Griset şi Thierry Légier fuseseră plasaţi miercuri în detenţie provizorie, la Paris.