Fiindcă s-au menajat la Botoşani şi au avut o repriză slabă cu FCSB / Olteni îşi calculează tremurând şansele la play-off

0
43

Un egal cu Dinamo ar asigura prezenţa Craiovei în sextetul fruntaş, dar unul cu Gazul ar putea să nu fie suficient, dacă medieşenii înving FCSB

craiovaJucătorii Craiovei au fost infatuaţi şi indolenţi la Botoşani, Mulţescu a fost pasiv, iar Universitatea a pierdut cel mai accesibil meci din ultimele patru ale sezonului regulat. După ce s-a pierdut şi derby-ul cu FCSB, Craiova tremură pentru play-off. Deşi este prima în ierarhie dintre cele 5 echipe care se luptă pentru cele 4 locuri de play-off, Universitatea are cel mai greu program, întâlnind Dinamo şi Gaz Metan, contracandidate la intrarea în Top 6. Ca valoare, Ştiinţa este superioară ambelor formaţii, însă Botoşaniul era chiar mai slabă şi s-a văzut reacţia alb-albaştrilor. Echipa nu avea voie să ajungă în această situaţie, nu avea voie să se complice, să neglijeze un meci care-I era la îndemână doar pentru că era terenul îngheţat. Dinamo va juca meciul de sâmbătă din postura celui care nu are nimic de pierdut, fiindcă este echipa obligată să câştige toate meciurile rămase şi nici în cazul acesta nu este sigură că va intra în sextetul fruntaş. În plus, Contra mizează şi pe faptul că Jerry Gane cunoaşte foarte bine echipa Craiovei, pe care a şi reuşit să o învingă, acum un an, cu o formaţie mult mai slabă decât Dinamo, cea a Petrolului. Universitatea are nevoie de un singur punct pentru a intra în play-off, dar cu condiţia ca acesta să fie obţinut contra lui Dinamo. „E ultima şansă a lor, cu toate că Dinamo, nici dacă ne bate pe noi nu e calificată în play-off. Dacă fac egal sau pierd cu noi nu mai au nici o şansă la play-off. Meciul se va disputa pe Arena Naţională. Soarta lui Dinamo e în mâinile Craiovei. Acum jucăm în campionat, pe 28 sau 29 martie vin la Severin pentru meciul din Cupă. E un sezon în care putem să anulăm sau să compromitem total un sezon al lui Dinamo”, spune Marcel Popescu, uitând că, în acelaşi timp, Dinamo poate ruina speranţele Craiovei ambele competiţii.

Altfel, dacă  Universitatea pierde meciul cu “câinii”, pentru a-i ajunge o remiză contra Gazului, trebuie ca FCSB să nu piardă la Mediaş. Pe de altă parte, dacă echipa lui Pustai se impune contra Stelei îşi asigură prezenţa în Top 6 şi ar fi mult mai relaxată la ultima partidă, cu Universitatea. Gaz Metan este sub nivelul de anut trecut, după ce i-a pierdut pe golgheterii Llullaku şi Axente, iar Eric este în plină cură de slăbire, însă într-un meci decisiv, “care pe care”, se poate întâmpla orice. Jucătorii Ştiinţei nu au experienţa meciurilor cu miză. Unul dintre cei care se prespune că le-ar avea, Zlatinski, a clacat în derby-ul cu Steaua, ratând ocazia de a începe meciul de al 1-0.

Pe Arena Naţională sau la Piteşti pentru meciul cu Gazul

Derby-ul dintre Dinamo şi Universitatea Craiova se va disputa pe Arena Naţională, acolo unde “câinii” au jucat şi prima partidă de la venirea lui Cosmin Contra, cea cu FC Botoşani. Numai că oltenii ar putea disputa pe cel mai mare stadion din ţară şi ultimul meci din sezonul regulat, cel cu Gaz Metan. Astfel, în ultima rundă, echipele implicate în lupta pentru acelaşi obiectiv vor juca meciurile la aceeaşi oră, cel mai probabil de la ora 20. Ştiinţa nu poate juca pe Extensiv, fiindcă nu există nocturnă, dar nici la Severin, deoarece acolo va juca Pandurii cu Dinamo, gorjenii având ca primă opţiune arena “Municipal”. În aceste condiţii, pentru Universitatea rămân variantele Piteşti şi Arena Naţională. În Trivale nu s-a jucat vreun meci oficial anul acesta, iar terenul nu este în condiţii bune, aşa încât oltenii au şanse mari să revină pe Arena Naţională. Acolo nu au amintiri plăcute, fiindcă au pierdut contra FCSB, în timp ce pe acelaşi teren Gaz Metan s-a impus cu 1-0 în faţa echipei lui Becali.

Pentru derby-ul de sâmbătă, suporterii Ştiinţei au la dispoziţie 5 autocare puse la dispoziţie de firma de turism Star Tours. Fanii trebuie să plătească 25 de lei pentru transport, la care se adaugă preţul biletului, de 10 lei. Fanii trebuie sa se prezinte la sediul agentiei Star Tours, situat pe Calea Unirii, nr 30, Craiova, până sâmbătă, ora 10. Plecarea va avea loc sâmbătă, la ora 14, de la Sala Polivalentă din Craiova.