Caravana Învăţământului Oltean continuă până pe 15 martie

0
97

Caravana Învăţământului Oltean 2013, ediţia a VII-a, proiect realizat de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, a demarat luni în judeţul Olt, unde au fost prezentate oferta educaţională şi condiţiile de masă şi cazare puse la dispoziţia studenţilor. În judeţul Olt au fost vizitate 16 licee, la prezentare participând aproximativ 2.000 de elevi din localităţile Slatina, Balş, Caracal şi Corabia. Tot în această săptămână a fost prezentată oferta educaţională în Bechet, Dăbuleni, Poiana Mare, Calafat şi Băileşti, unde au fost vizitate 8 licee, la prezentare participând aproximativ 800 de elevi. Adolescenţilor li s-a comunicat oferta educaţională de către membrii centrului de consiliere şi studenţii voluntari implicaţi în proiect, aceştia primind şi broşura Ghidul Candidatului 2013.

Caravana Învăţământului Oltean va continua până pe 15 martie, având ca scop prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova. Proiectul se desfăşoară în cele cinci judeţe ale Olteniei, fiind vizitate peste 120 de licee din aproximativ 27 de localităţi. Strategia de promovare are mai multe etape: sensibilizarea mediului preuniversitar (elevi şi corp profesoral) asupra necesităţii de orientare şcolară a elevilor din anii terminali şi preterminali, prin distribuirea de materiale promoţionale şi stabilirea calendarului de activităţi promoţionale la sediile liceelor; vizitarea fiecărui liceu şi prezentarea ofertei educaţionale direct şi nemijlocit beneficiarilor, adică fiecărei clase de elevi, asociate fiind discuţii şi explicaţii pe marginea posibilităţilor de orientare şcolară şi a exigenţelor impuse de tematica admiterii, în funcţie de specializările la care s-ar preta profilul respectivei clase de elevi.

Caravana Învăţământului Oltean continuă cu evenimentul Zilele Porţilor Deschise, unde va fi prezentată oferta educaţională actualizată (cifra de şcolarizare pentru admiterea 2013-2014), eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările „Student pentru o zi!”.