Ajutaţi-o pe Oana să învingă leucemia!

0
142
În cazul în care o persoană doreşte să efectueze o donaţie din partea unei societăţi comerciale, există posibilitatea încheierii unui contract legal cu “Asociaţia Vasiliada”, în baza respectivului contract putându-se deduce aceste cheltuieli conform legislaţiei în vigoare.

Peste o lună împlineşte 16 ani, probabil îşi va serba ziua de naştere într-un salon de spital, acolo unde împreună cu mama ei îşi petrece timpul de aproape un an. Între zeci de analize şi nenumărate controale medicale, tratamente menite să-i amelioreze starea de sănătate, Oana Mihaela Neacşu nu îşi pierde speranţa de a învinge boala. Totul a început în urmă cu aproape un an, în primăvară, iar ceea ce părea o simplă răceală s-a transformat în scurt timp într-un coşmar. Diagnosticul medicilor a fost unul dur, neaşteptat – leucemie acută mieloblastică. De atunci, din aprilie 2011, viaţa adolescentei se petrece numai la Institutul Clinic Fundeni. Rareori, când reuşeşte să “fugă”, fie şi numai pentru câteva zile, aleargă spre viaţa ei de copil care nu ar fi trebuit să cunoască greutăţile vieţi, şi “evadează” în sânul familiei frumoase pe care o are şi în mijlocul prietenilor dragi care, de când a început tragedia sunt toţi alături de ea. “Niciodată nu aş fi crezut că Oana, fata mea, va fi diagnosticată cu leucemie – o boală dură şi pentru un om în toată firea, dar pentru un copil. Totul a început cu o răceală, apoi au venit ameţelile care nu se mai sfârşeau, iar din aprilie este Internată la Spitalul Clinic Fundeni. Şedinţele de chimioterapie făcute la început păreau că dau rezultate, starea ei se ameliorase, dar a făcut o cădere şi după nenumărate analize medicii ne-au spus că singura soluţie este un transplant de măduvă de la un donator care nu este rudă. Sperăm să reuşim să facem intervenţia la o clinică din străinătate, din ce ne-au spus medicii ar costa aproximativ 110.000 de euro, bani pe care nu îi avem. Un părinte nu poate spune niciodată nu pot… nu ştiu… nu am…, atunci când este vorba de copilul său, iar când copilul este atât de bun şi de curajos, cu atât mai mare ar fi suferinţă”, a Ileana Neacşu, mama adolescentei.

Visează să ajungă medic

Oana este un copil minunat, cu dorinţa arzătoare de viaţă, cu proiecte îndrăzneţe pe vrea cu orice preţ să le împlinească. Nu a contat faptul că are de luptat cu bolă, cu un tratament greu de suportat până şi de un adult, ea a învăţat, în spital, cu laptopul pe genunchi şi a devenit în această vară elevă a Colegiului “Naţional Carol” din Craiova. Colegii au ajutat-o şi ei ţinând-o la curent cu lecţiile predate la şcoală. Încă de când era mai mică şi participa la concursurile de biologie, Oana are un vis pe care este sigură că-l va împlini – să ajungă medic, iar noi o putem ajuta să şi-l atingă. “Copilul acesta bun are nevoie urgent de transplant medular allogenic de la un donator neînrudit care se poate efectua într-o clinică din străinătate. Costurile estimate sunt în jurul sumei de 110.000 euro. Vă scriu aceste rânduri cu speranţa că vom reuşi împreună să fim alături de părinţii ei în efortul lor de a strânge această sumă. Nu ar fi nevoie decât de 100.000 de prieteni”, spun şi prietenii Oanei Neacşu pe un blog pe care l-au făcut special pentru a-i mediatiza cazul.

Conturile sunt deschise la CEC Bank SA, Agenţia CRAIOVITA NOUĂ din Craiova, titular cont este NEACŞU ILEANA (mama Oanei); acestea sunt urmãtoarele:

– Cont lei IBAN RO30CECEDJ0608RON1029627;

– Cont USD IBAN RO86CECEDJ06D6USD1080122;

– Cont EURO IBAN RO53CECEDJ06B2EUR1080121.