Război în Ucraina: SUA, ţara care a ajutat cel mai mult financiar Kievul

2
329

Potrivit datelor Institutului pentru economie mondială din Kiel, publicate pe 7 decembrie a.c., ţările care susţin Ucraina s-au angajat să verse 108,08 miliarde euro sub formă de ajutor militar, financiar sau umanitar. SUA care au anunţat că sunt pregătite să furnizeze rachete antiaeriene Patriot pentru protejarea infrastructurii energetice sunt de departe primul donator cu 47,82 miliarde euro din care 22,9 miliarde euro în ajutor militar. Ţările membre UE au anunţat un ajutor bilateral de 16,23 miliarde şi 28,89 miliarde ajutor din fondurile UE, în total 46,12 miliarde. Mai sunt menţionate Japonia (610 milioane), Australia (320 mil.), Coreea de Sud (90 mil.), Taiwan (70 mil.), Noua Zeelandă (20 mil.). România cu 1,6 mil. refugiaţi ucrainieni urmează după Polonia cu 8,1 mil.

2 COMENTARII

  1. Institutul asta de ,,economie mondiala” din Kiel e o gaselnita pentru ceea ce unii dintre oamnei il numesc simplu ,,manipulator” . Desigur un think tank nemtesc infiinata exact cu 40 de ani inainte ca eu sa apar in lumea asta! Totusi, nu e de mirare ca jurnalistul de la ,,Cuvantul Libertatii” e un tanr, cu putina expereineta jurnalistica! Se vede de departe, infulenta…,,,influencer-ilor”, adica a manipulatorilor. Asta e un institut care ,, idei ” celor care vor razboiul cu orice pret pentru ca economia nemtilor sa prospere!. Wikipedia, pentru care mai cred in ,,adevarurile ei” dupa experienta Covid 19, cand a schimbat brusc biografii si date despre multi oameni de stiinta care, in prezent, conform think tanc–urilor pupatoare in fund, sunt neofascisti, complotisti si alte chestii pe care eloita politica mondiala nu vrea sa o mai auda!
    In SUA exista un alt nstitut politic economic, la randu-i studiind economia mondiala dar cu alte interese! Este vorba despre blogul economistului american Pau l Robert Craig ( considerat neozansit de Congresul SUA si mis Branden(Biden,e numele lui , dar asa il alinta americanii!). Acum vreo 8 ani,mai exact in 28 sept. 2014, era un trialog la Radio Show(SUA) intre Noam Chomsky, Paul Robert Craig si reportterul animator Rob Kall Bottom .
    Rob Kall pune intrebarea:,, Care este viitorul economiei si capitalismului SUA?”.
    Noam Chomsky raspunde:,, Ei bine, primul punct de mentionat este ca suntem departe de economia capitalista si nu am fost niciodata una- este o economie capitalista de stat cu interventie substantiala a statului care, in multe privinte, de la cercetarea si dezvoltarea de baza incepand cu manipularea ratelor dobanzilor si pana la determinarea legilor ce administreaza reglementari permitand directorilor executivi sa-si aleaga propriile consilii- si prin urmare sa-si sporeasca salariile- si alte mii de modalitati .Care este viitorul?Asta depinde de public!”.
    Sa nu uitati domnle/ domana reporter/a ca Germania este , precum Franta, una dintre tarfele de lux a SUA! SUA urmareste ingenuncherea Europei folosindu-se de acest comediant ucrainan care a alungat evreii si pe cei care se simt ucraineni , armata Ucrainei reprezentand mercenari din Occident si din tarile e cenral si est europene sa ,,lupte “pentru ca democratia fascista SUA sa domneasca intr-o Ucraina deja pierduta! Banul e singurul interes,, democratic” in Ucraina si toata lumea se preface ca nu e adevarat! Domnul Cantar , spune altceva in editorialul dumnealui! Asa ca acest jurnal ,e bine ca are opinii diferite ale jurnalistilor, dar nu toti sunt si popa si hoti!

  2. Imi cer scuze pentru multiplele greseli de ortografie! E tarziu si la noi iar batranetea nu ma mai ajuta in a fi vigilent!

Comments are closed.