Meteorologii anunță vreme bună pentru cei care vor să-și petreacă sărbătorile în Stațiunea Straja

0
249

Fie că este vorba de simpli vizitatori sau de iubitorii sporturilor de iarnă, sărbătorile sunt prilej de bucurie și distracție pentru cei care doresc să petreacă vacanța în stațiunile de la munte. Aflându-se în topul stațiunilor montane din România, Straja, este cautată pentru pârtiile bine puse la punct, peisaje superbe și unde, pe lângă schiat se poate petrece o vacanță relaxantă la aer curat.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalație de transport pe cablu. Dintre acestea, cinci au și instalație de nocturnă, care face posibilă utilizarea pârtiilor de schi până seara târziu.

Pentru sarbatorile ce bat la ușă, meteorologii anunță vreme caldă cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor din țară.

De Craciun, prognoza meteo pentru stațiunea Straja vine cu vreme caldă. Cerul va fi mai mult noros. Local și temporar vor fi precipitații în general slabe, predominant sub formă de ploaie. Pe creste vor fi lapovițe și ninsori. Vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în cursul zilelor, cu cele mai mari viteze în ziua de Ajun și în cea de Sfantul Ștefan. Temperaturile maxime vor fi pozitive și cuprinse, în general, între 5 și 7 grade, iar cele minime vor fluctua în jurul valorii de 0 grade.

Pentru sfârșitul de an nu sunt semnale pentru modificări semnificative în regimul termic, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, anunta meteorologii Centrului Meteorologic Regional Oltenia, sucursala Administratiei Nationale de Meteorologie.

In ciuda faptului că ninsorile nu se vor așterne decât pe crestele înalte ale munților,  tunurile de zăpadă vor fi pornite pentru ca sporturile de iarnă să fie practicate în cele mai bune condiții.  Pârtiile Constantinescu și Platoul Soarelui sunt acoperite în proporție de 90% cu zăpadă artificială produse de tunurile de zăpadă care sunt folosite la capacitate maximă.

Pentru cei care nu au planificat încă unde vor petrece sărbătorile, sau pentru cei care petrec vacanța în altă parte și doresc să afle informații despre starea vremii, indiferent de perioada din an pot accesa cu ușurință site-ul  https://www.meteoromania.ro/ sau pot suna la numărul de telefon 0251/411711, unde pot primi cele mai recente informații despre condițiile meteo.

Prognoza meteo precisă este potrivită pentru planificarea unei scurte excursii sau a următoarei vacanțe.