Din inimă, pentru comunitate

0
330

Aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă. La nivelul regiunilor de dezvoltare, anul trecut, ponderea cea mai mare a populaţiei conectate la sistemul public de alimentare cu apă s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (88,7%), urmată de regiunea Sud-Est (88,2%). Gradul cel mai redus de racordare s-a înregistrat în regiunea Nord-Est (52,6%), urmată de regiunea Sud-Vest Oltenia (62,3%).

În parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Ariston România a finalizat cea de-a cincea ediție a campaniei umanitare “Ariston pentru Comunitate”, implementată la nivel național, în 28 de județe, printre care și Dolj. Firma a donat, în total, 533 de boilere electrice de ultimă generație, către 246 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din întreaga țară, de care beneficiază, în prezent, peste 50.000 de copii, tineri și vârstnici.

Alegerea comunităților relevante pentru acest proiect s-a făcut de către Crucea Roșie, în urma consultărilor cu factorii de decizie relevanți (care sunt partenerii instituționali în proiect) și ținând cont de nevoile din fiecare județ înscris în proiect. Tot CRR s-a ocupat de distribuția echipamentelor. În Dolj au ajuns 13 boilere electrice, la unități aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Ariston România, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, a donat, în ultimii cinci ani, aproape 3.000 de echipamente termice performante și sustenabile, către 1.484 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, oferind, astfel, acces la apă caldă pentru mai mult de 290.000 de persoane.