Liberalii îi îndeamnă pe doljeni să iasă mâine la vot

0
181

 Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, Ionuț Stroe – ministrul Tineretului și Sportului, senatorul Mario Ovidiu Oprea, președintele PNL Craiova și deputatul Nicolae Giugea au susținut astăzi, în ultima zi de campanie electorală, o conferință de presă la sediul filialei doljene a Partidului Național Liberal.

În debutul conferinței de presă, președintele PNL Dolj a dorit să transmită un mesaj de mobilizare către cetățeni, subliniind importanța participării la votul de duminică.Ștefan Stoica: „Îmi doresc să vină cât mai mulți români la vot, astfel încât viitorul președinte să fie validat de o majoritate și proiectele pe care președintele Klaus Iohannis le-a enunțat în programul „România Normală” să devină realitate”. Dorim să transmitem tuturor cetățenilor să-și rupă 15-20 de minute din timpul lor și duminică să se prezinte la vot. Este un vot pentru fiecare dintre ei. Este un vot care va stabili dacă România rămâne în această stare de minciună sau dacă România are un parcurs European, pentru dezvoltare.”

Președintele filialei doljene a Partidului Național Liberal s-a referit și la campania murdară dusă de PSD. „Au trecut două săptămâni de la primul tur de scrutin în care am asistat la aceeași campanie murdară pe care PSD a făcut-o înanul 2000, când Iliescu și Năstase și-au bătut joc de votul românilor. Au încercat și în 2004, dar Alianța D.A. a câștigat alegerile cu toate mișcările lor. Nu vă spun aceste lucruri ca mesaje de campanie electorală. Avem în spate documente de la Biroul Electoral Județean Dolj care confirmă cele spuse de noi. La Pleșoi, președintele secției de votare și locțiilorul secției de votare au permis fraudarea votului. Au lăsat mai mulți cetățeni care influențau procesul de votare să intre în cabine cu oameni în vârstă. Decizia BEJ a fost clară pentru AEP, și anume înlocuirea de urgență a celor două persoane, președintele și vicepreședinta secției de votare, care este și concubina primarului din localitate, locuind la aceeași adresă. Cred că acest lucru va fi făcut astăzi de AEP. Am depus și imagini video și plângere penală la IPJ Dolj”, a precizat Ștefan Stoica.

Reamintim factul că PNL Dolj a depus o plângere penală împotriva președintei Secției de votare nr. 444 Pleșoi, precum și împotriva locțiitoarei din aceeași secție, pentru încălcări repetate ale dispozitiilor legale, art.21 alin 3 Legea 370/2004 precum și art.55 lit r ind.1 din aceeași lege, permitând alegătorilor să intre însoțiti în cabina de vot fară ca persoana însoțită să îndeplinească condițiile legale, lipsind existența unor motive întemeiate care să justifice că se află în imposibilitatea de a vota singuri.  Totodată, acestea au permis primarului comunei Pleșoi să stea în secția de votare, fară ca acesta să aibă dreptul, perioadă în care putea să influențeze oamenii prezenți să-și exercite dreptul de vot. Concomitent cu depunerea plângerii penale, PNL Dolj a sesizat Biroul Electoral Județean și Autoritatea Electorala Permanenta solicitând excluderea celor persoane din Corpul Experților Electorali.

În continuare Ștefan Stoica s-a referit și la alte aspecte ilegale săvârșite de PSD, declarând: „În această campanie electorală PSD a băgat în cutiile poștale, din cauza faptului că pe stradă nu au avut curaj să iasă, tot felul de ziare mincinoase și flyere – 2.700.000. Ziare – 1.500.000 exemplare – în care mint cu nerușinare cum că PNL și președintele Iohannis vor tăia pensiile, vor tăia salariile și nu vor face investiții publice și așa mai departe.  O campanie de tip fake-news, de tip moscovit, de tip putinist pe care a dus-o PSD în aceste săptămâni în județul Dolj și în alte județe. „La sesizarea noastră, BEJ a interzis aceste materiale, a sesizat IPJ Dolj și a cerut în mod clar să ia măsuri administrative necesare interzicerii distribuirii acestor materiale și solicită primarului Municipiului Craiova, cu sprijinul organelor de ordine publică, să ia măsurile ce se impun conform Legii 334/2006.”

La rândul său, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului a dorit să sublinieze importanța alegerilor de duminica, dar și faptul ca PNL poate realiza un scor istoric. ”Duminică ne așteaptă o decizie uriașă! Spun că este o decizie uriașă pentru că există în momentul de față doua opțiuni și o diferență clara între cei doi candidați. Noi, Partidul Național Liberal, putem, la aceste alegeri, să realizăm un scor istoric și spun asta pentru că avem oportunitatea de a înregistra un succes suficient de concludent și definitoriu în legatură cu viitorul acestei țări. Strategia PSD a fost să ducă lucrurile în derizoriu”, a mai declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea, președintele PNL Craiova, a ținut să precizeze: „Pe tot parcursul acestei perioade, atât la nivel local cât și național, nimeni din staff-ul de campanie al președintelui Klaus Iohannis nu a jignit pe nimeni, nu a lansat acuze nefondate, defăimătoare la adresa cuiva. Noi ne dorim o Romanie Normală! Într-o astfel de țară, în politică, tupeul nu e ridicat la rang de calitate. Așteptăm cu nerăbdare acest moment al acestor alegeri în care să ajungem să facem politică pe tonul cuvenit.”

Deputatul Nicolae Giugea a declarat: „S-a făcut mare tam-tam că nu a existat o dezbatere între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Stau și eu și mă întreb…cum ar fi stat Klaus Iohannis față în față cu Viorica Dăncilă?! De ce nu a făcut doamna Dăncilă o dezbatere cu Floricica Dansatoarea? Fiindcă este același nivel de comparație, aceeași distanță între cei doi care participă la dezbatere. Între Viorica Dăncilă și Floricica Dansatoarea este aceeași distanță ca între Klaus Iohannis și Viorica Dăncila.”