Au venit manualele

0
312

Inspectoratele Şcolare Judeţene au distribuit manualele pentru clasa a V-a. În judeţul Dolj s-a întâmplat acelaşi lucru ca în toată ţara, fiind vorba despre manualele comandate, către editurile care au obţinut dreptul de tipărire .

 În judeţul nostru au ajuns în ghiozdanele copiilor peste 48.500 de manuale, distribuite unităţilor de învăţământ. Până la acest moment, elevii au studiat după un compendiu care cuprindea 14 materii sintetizate în mai puţin de 300 de pagini, care a fost folosit de la începutul şcolii. „Au ajuns toate manualele în şcoli, vorbim de cele comandate la edituri, astfel că toţi elevii au în bănci tot ceea ce le trebuie. . Ministrul Educaţiei Naţionale – Liviu Pop – a susţinut că editurile care nu fac livrările în termenul legal vor fi sancţionate cu 0,5% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere, termenul de livrare fiind 17 noiembrie 2017”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. O oarecare întârziere este la comenzile pentru „Religie” – Cultul Ortodox, dar, prin Nota Telefonică nr. 599/20.11.2017, ISJ Dolj atrage atenţia unităţilor şcolare … „să asiguraţi completarea datelor referitoare la comenzile de manuale pentru disciplină … (editurile AKADEMOS ART SRL, CORINT LOGISTIC SRL). Procesul de selecţie şi de transmitere a comenzilor de manuale şcolare se realizează prin respectarea prevederilor „Procedurii de selecţie şi de comandă a manualelor şcolare noi, nr. 1449/21.04.2016” şi prin utilizarea aplicaţiei web „Selectarea Necesarului de Manuale Şcolare (SNMS)”, disponibilă la nivelul unităţilor de învăţământ, la adresa https://transfer.rocnee.eu/manuale­_digitale.

Date pentru completare

 Aplicaţia SNMS va fi funcţională în perioada 20.11. 2017 – 22.11.2017, până la ora 12:00 . În comunicat se precizează şi calendarul activităţilor: derularea, în unităţile de învăţământ, a procesului de selecţie a manualelor şcolare – analizarea , de către cadrele didactice, a conţinutului manualelor şcolare corespunzătoare claselor la care acestea îşi desfăşoară activitatea; redactarea, avizarea şi înregistrarea procesului-verbal privind opţiunile  cadrelor didactice, cu privire la manualele selectate şi numărul de exemplare necesar de a fi comandate; înregistrarea în aplicaţie a comenzilor de manuale şcolare la nivelul unităţilor de învăţământ: completarea raportului cu privire la necesarul de manuale şcolare noi; generarea, aprobarea şi înregistrarea raportului privind comanda de manuale  şcolare la nivelul unităţilor de învăţământ şi transmiterea unei copii a acestuia către Depozitul de manuale şcolare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, la nr. fax 0351.407.396/0251.421.824.