Doina Lemny este unul dintre cunoscătorii reputați ai operei lui Constantin Brâncuși, care de peste 20 de ani locuiește și muncește în multiculturalul Paris. Este cercetător și muzeograf la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul „Georges Pompidou”, secția „Colecții moderne”, scrie cărți, articole și eseuri, organizează expoziții, susține colocvii și conferințe în toata lumea despre marii artiști ai secolului XX.
Miercuri, 24 octombrie, începând cu ora 17.00, Doina Lemny va conferenția la Craiova – în Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă, tema aleasă fiind „Brâncuși: arta de a-și sculpta propria imagine”. De asemenea, va lansa două dintre cărțile sale: traducerea în limba română a monografiei „Brancusi” editată de Centrul Pompidou, în 2012, și volumul „Cumințenia pământului: opera unică” publicat de Editura Brâncuși în limbile română, franceză și engleză.
Nu întâmplător evenimentul are loc la muzeul craiovean: instituția deține una dintre cele mai valoroase colecții Brâncuși, dintre lucrările titanului artei moderne universale fiind expuse „Vitellius”, „Cap de fată”, „Cap de băiat”, „Fragment de tors”, „Domnișoara Pogany” și „Sărutul”.
Accesul publicului interesat este liber.