Începe sărbătoarea în Bănie!

0
36

Autorităţile locale au păstrat tradiţia din ceilalţi ani şi îi invită, şi de această dată, pe craioveni să se bucure de cât mai multe zile de distracţie. Mult-aşteptata sărbătoare de Zilele Craiovei începe astăzi în cartierul Valea Roşie, mai precis în zona Bisericii „Sfântul Calinic”, unde au loc animaţii stradale pentru copii şi un concert folcloric susţinut de artiştii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, urmând ca, în următoarele două zile, programul să continue şi în Rovine şi Craioviţa Nouă. Cartierul distracţiei va fi însă tot centrul oraşului unde se vor desfăşura cele mai multe evenimente.

Pentru a se putea bucura cât mai mulţi craioveni, organizatorii au inclus în program manifestări pentru toate gusturile. Copiii sunt aşteptaţi să participe la piese de teatru în aer liber, dansuri şi demonstraţii sportive, oferite de elevii de la Liceul „Petrache Trişcu” din Craiova. De altfel, competiţiile vor fi la ordinea zilei: concursuri de şah – în incinta Teatrului Național „Marin Sorescu”, de carting – pe Velodrom, de streetball şi chiar un cros al sănătăţii – organizate în faţa Primăriei Craiova.

Folclorul este la loc de cinste, pe lângă cele trei concerte folclorice din cartiere, organizatorii invitându-i pe craioveni să participe şi la un concert extraordinar care va fi susţinut, joi, de Irina Loghin, în Piaţa „Mihai Viteazul”. În ultimele trei seri, în centrul oraşului vor fi concerte susţinute de vedete pop, printre care şi invitatul special, trupa „Alphaville”. De altfel, în week-end, craiovenii nu vor sta o clipă în casă, fiind provocaţi cu foarte multe evenimente la care, cu siguranţă, îşi vor dori să ajungă. Unul dintre ei este şi Târgul meşterilor populari, care se va deschide vineri, pe esplanada TNC.

În Piaţa Mare, se organizează o sărbătoare a Recoltei. Cei care iubesc aparatele de zbor  sunt tentaţi cu un miting aviatic, care se va desfăşura, sâmbătă, pe Aeroport. Cum vremea se anunţă a fi bună, cu soare blând de toamnă, toţi cei care doresc să participe sunt aşteptaţi la aceste evenimente alături de multe altele, pe care le veţi putea afla din ziarul nostru pentru că, în fiecare număr vă vom ţine la curent cu toate manifestările care sunt programate.

 

ZILELE CRAIOVEI – EDIŢIA A XVI-A

Programul de astăzi

  • Orele 9.00 – 22.00, esplanada Teatrului National „Marin Sorescu”: „Bursa comunitară de afaceri sociale Heineken”. Organizatori: Primăria Craiova şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale.
  • Orele 17.00 – 19.00, Casa Bibescu: „Five O Clock” – proiecţie şi fragmente de spectacol din opera caragialiană. Organizatori: Primăria Craiova şi DJST Dolj.
  • Ora 17.00, Piaţa Valea Roşie: Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” – animaţie stradală – „Dănilă Prepeleac”. Organizatori: Primăria Craiova şi Teatrul „Colibri”.
  • Ora 17.00, Teatrul Liric „Elena Teodorini”: „Gaiţele” – trupa de teatru „Cutezătorii”. Organizatori: Primăria Craiova şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”.
  • Ora 19.00, Piaţa Valea Roşie: Concert extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. Organizatori: Primăria Craiova şi Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”.
  • Ora 20.30, Cafe Play: Compania „Teatrulescu” –„Beranger”, de Eugen Ionesco, recital de şi cu Emil Boroghină.