A început campania “Eu la muzEU”

1
325
Consiliul Judeţean Dolj a lansat proiectul „EU la muzEU”, un program de vizite la muzeele din Craiova pentru elevii de nivel gimnazial – clasele a VI-a şi VII-a din judeţ, în cadrul căruia câteva sute de elevi au vizitat deja secţiile muzeale din municipiu. Astfel, aproximativ 10.400 de elevi, de la peste 120 de unităţi de învăţământ gimnazial din Dolj, vor beneficia de acest proiect.
“Am mers la secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Olteniei pentru a vedea cum decurge programul inițiat de Consiliul Județean Dolj. M-am bucurat să văd că toți cei prezenți erau încântați de tururile organizate și de informațiile primite. Am întâlnit copii care au pășit pentru prima dată într-un muzeu și sper ca oportunitatea oferită de inițiativa noastră să le ofere motivația de a învăța mai mult și de a-și lărgi orizonturile”, a precizat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.
În următoarea perioada, peste 10.000 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a, din toate școlile din județ, vor ajunge, conform unui calendar prestabilit, să viziteze gratuit Muzeul de Artă, Centrul „Constantin Brâncuși” și cele trei secții ale Muzeului Olteniei: Casa Băniei, secția de Istorie și Arheologie și secția de Științe ale Naturii. În cadrul campaniei, Consiliul Județean Dolj asigură transportul și masa pentru toți elevii școlilor din județ. Prin bugetul alocat de CJ Dolj, copiilor le este asigurat transportul de la şcoală, iar pentru cei care care nu sunt din Craiova li se asigură şi o masă la restaurant.
“Scopul nostru este acela de a promova valorile culturale ale județului Dolj și de a stimula interesul elevilor pentru cunoaștere și dezvoltare, de aceea ne-am propus să continuăm campania și anul viitor”, a mai spus șeful administrației doljene.

1 COMENTARIU

Comments are closed.