Expoziția temporară „Natura, tărâm nesecat de inspirație”

0
85

Secția Științele Naturii – Muzeul Olteniei Craiova în colaborare cu Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, instituție subordonată Consiliul Judeţean Argeş, organizează, în ziua de 23 septembrie 2019, orele 11.00, parter, Str. Popa Șapcă, nr. 8,  expoziția temporară Natura, tărâm nesecat de inspirație”.

Expoziția conține 10 tablouri și se realizează în cadrul unui parteneriat cu atelierele de educație animalieră plastică Bios Art.

Lucrările au fost realizate de către elevi ai Cercului de pictură ”Culoare și Vis” din Corbeni – Argeş, în cadrul programului cultural-educaţional Vacanţa de vară…la ţară !. Cercul este coordonat de pictoriţa Elena Stoica, iar printre autorii tablourilor care vor fi expuse se numără și

Raluca Măndița – absolventă a Facultății de Design (Italia),

Patricia Stokeci – absolventă a Facultății de Design (Norvegia),

Sorina Călinescu– câștigătoare a premiului de onoare a concursului international pe teme de pictură, organizat de firma Toyota – Tokyo, Japonia.

Tablourile sunt realizate între anii 2009-2019 și conțin imagini de interior din Muzeul Golești și imagini de exterior, cu inspirație din Natură.

Mesagerii acestei expoziții sunt dr. Cristina Botoghină, muzeograf –  Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Camelia Călin – cercetător științific – Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și alți reprezentanți ai acestei instituții de cultură.

Vernisarea expoziției vă fi urmată de desfășurarea unui atelier Bios Art, având ca și temă inspirațională Natura, atelier practic ce va avea ca și invitați elevi de la clasa a IV-a E, step by step, Colegiul Național “Frații Buzești”, Craiova, coordonați de d-le Elena Constantin și Angela Popescu – profesori învățămantul primar – Colegiul Național “Frații Buzești”, Craiova.