Dragnea, despre candidatura sa la şefia PSD: Pun pe hârtie un posibil proiect pentru partid

0
214

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a evitat, ieri, să spună clar dacă va candida la şefia partidului, însă afirmă că se gândeşte “foarte serios” la acest lucru şi lucrează deja la un posibil proiect pentru PSD, urmând ca în următoarele zile să facă un anunţ clar.

“În următoarele zile o să-mi finalizez un posibil proiect politic pentru PSD şi obiectivele pe care cred eu că trebuie să le atingă acest partid şi dacă o să ajung la concluzia că eu pot să contribui la atingerea acestor obiective atunci cu inima uşoară voi anunţa candidatura. E o chestiune de zile”, a spus Dragnea.

Întrebat de ce evită să dea un răspuns clar pe această temă, liderul interimar al PSD a spus că nu este nici “ipocrit, nici copil sau mincinos”, ci vrea să se gândească foarte bine la proiectul pe care vrea să-l propună partidului. “Cu sinceritate vă spun că mă gândesc foarte serios la această candidatură şi nu resping ideea de a candida, dar eu simt că partidul are nevoie de o schimbare profundă”, a explicat Dragnea.

Acesta a precizat că PSD are nevoie de o schimbare profundă, atât în ceea ce priveşte doctrina partidului, cât şi în ceea ce priveşte comunicarea şi relaţiile interne şi relaţionarea cu restul instituţiilor statului. Mai mult, este nevoie de promovarea meritocraţiei şi introducerea unui proiect de “gestiune a carierei” în PSD. “Toate aceste lucruri mă preocupă, am început să le pun pe hârtie”, a adăugat Dragnea, afirmând că, în momentul în care va avea un proiect conturat, va putea spune dacă se lansează sau nu în această cursă. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a recunoscut că “din ce în ce mai multe organizaţii” îi cer să candideze.

PSD a votat în unanimitate sprijinul pentru Guvernul Ponta

Comitetul Executiv al PSD a votat ieri, în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Victor Ponta premier, acesta precizând că va rămâne la Palatul Victoria atâta vreme cât va avea sprijinul coaliţiei de guvernare. “Mergem mai departe”, a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD. El a mai spus că “este important să avem stabilitate”. Ponta a precizat că opinia majoritară a celor din partid a fost că trebuie continuată guvernarea, pentru că “este o guvernare bună”, pe care nici măcar Opoziţia nu o contestă din punctul de vedere al rezultatelor economice.  Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat că decizia politică a PSD a fost aceea de a respinge moţiunea de cenzură a Opoziţiei şi de a păstra guvernarea. Liviu Dragnea a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că partidul a luat o decizie politică importantă, în sensul menţinerii la guvernare. Întrebat cât de mult e în ajutorul partidului ca Victor Ponta să rămână în fruntea Guvernului, Dragnea a răspuns evaziv. “Nu ştiu asta, în mod sincer, dar PSD doreşte să rămână la guvernare şi vom discuta în Comitetul Executiv”, a precizat acesta. Întrebat din nou dacă această declaraţie înseamnă că PSD nu îl vrea “exclusiv” pe Ponta prim-ministru, Dragnea a reiterat că “PSD vrea să la guvernare”.