Alb-albaştrii pretind că nu s-a schimbat jocul, ci norocul

0
224

După trei succese la rând în Liga I, Universitatea Craiova s-a apropiat de locurile de play-off, acolo unde consideră că merită să ajungă

 

La finalul partidei de la Ploieşti, banca tehnică şi jucătorii Universităţii Craiova oscilau în a se bucura pentru succesul şi a verifica starea de sănătate a jucătorilor. Asta pentru că doi dintre titulari, Kay şi Ivan, au ieşit de pe teren accidentaţi în debutul reprizei secunde, iar Bawab s-a accidentat şi el la ultima fază. Zlatinski a fost eliminat, însă el a provocat al doilea galben, tocmai pentru a lipsi în partida de Cupă, de la Bacău şi nu în meciul de campionat cu Pandurii. Atacantul Costin Curelea pretinde că după plecarea lui Sorin Cârţu nu s-a schimbat nimic, doar că echipa nu mai are ghinionul din primele etape. „Vrem să redevenim echipa de anul trecut. Ne dorim să intrăm în zona play-off-ului, pentru că acolo ne este locul. Credem că am practicat încă de la începutul campionatului un joc bun, dar nu am reuşit să câştigăm din mai multe motive. Ne facem în continuare jocul şi se pare că acum am şi marcat şi astfel am câştigat. Era important să legăm victoriile şi vom evolua cu un moral bun în continuare. Lucrurile nu s-au schimbat de la plecarea lui Sorin Cârţu, dar probabil că a apărut şi norocul. Noi am tot zis că în primele etape am avut mult ghinion. A rămas Emil Săndoi la echipă şi este practic acelaşi lucru. Nu-i simţim lipsa lui Sorin Cârţu, pentru că ştim că este alături de noi. A trecut pe la noi, la antrenamente, ne-a îmbărbătat şi probabil că discută cu Emil Săndoi şi sperăm să fie în continuare alături de noi, măcar cu sufletul. A fost în avantajul nostru că am marcat foarte repede, s-a schimbat puţin jocul, apoi a trebuit să ţinem mai mult de minge şi să jucăm la rezultat, dar am mai avut ocazii şi puteam să mai înscriem un gol sau două. Pandurii este una dintre echipele pe care noi ne dorim să o scoatem din play-off şi să intrăm în locul ei. Va fi greu, pentru că şi ei sunt în formă, dar până la urmă jucăm acasă şi uitaţi ce suporteri frumoşi avem, cum vin şi ne încurajează şi în deplasare, şi atunci ne va fi mult mai uşor“ a spus vârful de 30 de ani.

Bawab: „. A fost un meci greu, fiindcă că a lipsit iarba”

Thaer Bawab a fost faultat în careul advers în repriza secundă de Benga, dar centralul nu a dictat penalty. După meci, iordanianul n-a discutat despre acea fază, dar a menţionat că s-a accidentat la ultima acţiune de joc. „Noi veneam după două victorii și ne doream foarte tare să câștigăm, mai ales că ştiam că situația lor este foarte complicată. Felicit toți colegii, pentru că împreună am făcut un meci superb. M-am accidentat la ultima fază, la genunchi. Sper să nu fie nimic grav, nici la mine ori la Ivan și Kay. A fost un meci greu și din cauza faptului că a lipsit iarba de pe teren. Dar noi ne-am adaptat mai bine, am știut să fim uniți și astfel ne-am impus. Trebuie să continuăm seria rezultatelor pozitive miercuri, deoarece Cupa României este un drum scurt spre Europa League. Obiectivul primordial rămâne campionatul, iar sâmbătă, cu Pandurii ne dorim să vină lume multă la stadion să câștigăm împreună“ a spus atacantul.

Ivan şi-ar dori să joace la o echipă din Bucureşti

Cel mai în formă jucător al Craiovei, Andrei Ivan, spune că şi-ar dori să părăsească echipa din Bănie la finalul actualului sezon, fiind de acord chiar cu un transfer la formaţiile din capitală: „Îmi doream foarte tare să marchez. M-a ambiționat și declarația lui Pecanha, care a spus că nu o să-i dau gol. Sunt foarte bucuros că am marcat al doilea gol la rând și că prin reușita mea am adus victoria Universității. Trebuie să o ținem tot așa, să legăm victoriile. Am făcut entorsă, dar nu este grav, sper să revin repede. Sper să mai joc un an după care să mă transfer undeva afară. În cazul în care o echipă din Capitală mă dorește iar cluburile se înțeleg va fi ok, dar eu aș vrea să merg într-un campionat din afară” a spus atacantul de 18 ani. Accidentarea lui Ivan nu este gravă, el fiind apt chiar pentru meciul de mâine, din Cupa României, cu SC Bacău.