Nu e fleac sub Feleac

0
67

Universitatea Craiova joacă în seara aceasta pe „Cluj Arena” contra „şepcilor roşii”

 

Alb-albaştrii au spart gheaţa chiar la debutul tandemului Cârţu-Săndoi, dar situaţia echipei necesită o serie de rezultate pozitive pentru a ieşi din zona periculoasă a ierarhiei. Tehnicienii par să conştientizeze acest lucru, dar trebuie să-l perceapă şi jucătorii. „Toate jocurile sunt importante pentru noi, fiecare punct este vital. Ne aşteaptă o deplasare grea, Universitatea Cluj practică un fotbal plăcut, eficient. Recent au schimbat antrenorul: George Ogăraru i-a luat locul lui Mihai Teja. Ogăraru a jucat în Olanda, vine cu concepţii noi. Din punctul acesta de vedere suntem pe un „teren“ pe care nu-l cunoaştem prea bine, pot interveni schimbări tactice, dar şi modificări în primul 11. Sperăm să nu întâmpinăm probleme şi să ne întoarcem cu puncte“ spune Emil Săndoi. Problemele vizează centrul defensivei, unde lipsesc titularii din meciul cu Oţelul, Izvoranu, accidentat, şi Kay, suspendat. De asemenea, în cazul în care Curelea nu va fi refăcut după miozita de care a suferit în ultimele zile, Bawab i-ar lua locul în avanposturi. Recent ajuns la Craiova, Ionuţ Târnăcop are ocazia de a-şi întâlni fosta echipă, care s-a dispensat de el în startul acestui sezon. Este primul meci pe care Universitatea Craiova îl dispută pe noua arenă de sub Feleac.

Ogăraru l-a luat pe Mihăiţă Neşu în staff

În ciuda unui start de sezon destul de bun, echipa aflându-se la mijlocul clasamentului, Universitatea Cluj şi-a schimbat antrenorul, în locul lui Mihai Teja venind George Ogăraru. Fostul fundaş dreapta al lui Ajax a debutat cu stângul în această meserie, pierzând etapa trecută, 2-1 în Giuleşti, la ultima fază a jocului. Cel mai nou antrenor al Ligii I se confruntă astfel cu cel mai experimentat tehnician, Sorin Cârţu având peste 500 de meciuri ca antrenor în 26 de ani de „vechime”. „Meciul cu CSU Craiova va fi foarte dificil. Odată cu schimbarea de antrenor, echipa s-a întărit, vine cu o tactică diferită, am studiat-o cu atenţie. Pentru noi e important să câştigăm. Avem nevoie de sprijinul suporterilor, venim după un rezultat negativ, pe care nici acum nu l-am digerat”, a spus George Ogăraru despre meciul de astăzi.

Ogăraru îl are alături de câteva zile, din postura de analist video al echipei, pe Mihăiţă Neşu, care revine astfel în fotbal la 3 ani şi jumătate de la teribilul accident suferit pe când evolua la Utrecht. „Pentru jucători a fost ceva extraordinar, eu aşa am simţit. Mihai a venit la stadion, a intrat în vestiar, le-a vorbit jucătorilor, iar apoi a supravegheat şedinţa de pregătire pe care am efectuat-o în sala de forţă. Seara am petrecut-o împreună cu tot staff-ul şi jucătorii la masă. A fost un eveniment în familie, iar Mihai face deja parte din familia aceasta. Am simţit bucurie în ochii lui. Ne va ajuta mult” a spus Ogăraru. „U” Cluj va disputa peste o săptămână derby-ul oraşului, contra CFR-ului.

Dinamo – Craiova va fi duminica, de la ora 21

Ieri, LPF a anunţat datele de disputare ale partidelor din etapele a 10-a, a 11-a şi a 12-a. Astfel, după ce joi, 25 septembrie, va juca în primul tur al Cupei României la Caransebeş, cu echipa locală, Universitatea Craiova întâlneşte în runda a doua, duminică, pe „Ion Oblemenco”, pe ASA Tg, Mureş (ora 16), apoi merge în Ştefan cel Mare pentru jocul cu Dinamo, programat duminică, 5 octombrie, de la ora 21. După pauza competiţională provocată de meciurile naţionalei cu Ungaria şi Finlanda, în runda a 11-a Universitatea joacă tot duminică, 17 octombrie, de la ora 16, cu Concordia Chiajna, iar în etapa a 12-a se deplasează la Braşov, pentru jocul cu FC, programat vineri, 24 octombrie, de la ora 21.

Universitatea Cluj – Universitatea Craiova

„Cluj Arena”, ora 21 (În direct la Look TV)

Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Ducu Ninu, Neag, Muşat – Nuno Viveiros, Cristocea, Costin, Bucşă, Boutadjine – Gravenberch. Antrenor: George Ogăraru. Rezerve: Panagopoulos – Skvorck, Ciupe, Paulinho Martins, Stojanovic, Kovacs, Mengolo.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson, Brandan – Băluţă, Nuno Rocha, Bancu – Curelea. Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Velcovici, Avrămia, Pleşan, Ivan, Ferfelea, Bawab.