Schimb de cărți, în cadrul proiectului „Citește,-mă!”

0
52

Centrul de Voluntariat „Voluntaris” organizează astăzi, 22 septembrie, între orele 16.00 și 21.00, pe esplanada Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova, biblioteca în aer liber „Citeşte,-mă!”. În fapt, un schimb de carte neconvențional!

„Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini din care vei întocmi înţelesul şi filosofia vieţii”. (Mihai Eminescu)

Acțiunea face parte din proiectul „Citeşte,-mă!”, implementat de Centrul de Voluntariat „Voluntaris”, în parteneriat cu Primăria municipiului Craiova, Palatul Copiilor, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Dolj şi C.E.R.T.

Fiecare participant este invitat să aducă o carte pe care o va oferi în schimbul alteia sau va putea împrumuta o lucrare pe care o va înapoia în următoarele ediții ale proiectului „Citeşte,-mă!. „Am ales să organizăm evenimentul într-un cadru non-formal, în care persoanele interesate de lumea fascinantă a literelor pot socializa, discuta despre opere, personaje de roman, scriitori sau, pur şi simplu, despre plăcerea de a citi”, spune Laura Preoţeşoiu, coordonator al Centrului de Voluntariat „Voluntaris” din Craiova.

Înfiinţată în luna martie a anului 2006, ca un program permanent al Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă, organizația este afiliată Reţelei Naţionale a Centrelor de Voluntariat. Misiunea sa este de a promova voluntariatul şi responsabilitatea socială ca principii de bună practică în dezvoltarea comunitaţii craiovene.