Mangia a prezis doppietta lui Mitriţă

0
240

Eroul meciului de la Ovidiu, Alex Mitriţă, a fost vândut cu 900.000 de euro de Viitorul la Pescara, iar Universitatea îl poate cumpăra în vara viitoare dacă achită 700.000 de euro formaţiei din Serie B

mitritaÎntr-o discuţie tete a tete înainte de meci, Devis Mangia i-a prezis lui Alex Mitriţă că va reuşi o dublă contra Viitorului. Atacantul împrumutat de la Pescara a îndeeplinit predicţia, dar fără a sărbători cele două reuşite, el fiind un produs al Academiei lui Hagi. Mitriţă marcase şi în poarta Craiovei pe vremea când juca la Viitorul, la un 1-1 înregistrat la Chiajna. „Nu m-am bucurat după goluri, pentru că aici am avut prima şansă de a juca fotbal. Domnul Hagi mi-a dat această şansă şi îi mulţumesc pe această cale. Dar nu pot spune că plâng cu un ochi, fiindcă aşa aş fi făcut şi dacă eram la Viitorul şi jucam contra Craiovei. A fost un meci greu, cu o echipă foarte bună, am stat noi bine în defensivă. Ce am pregătit la antrenamente am pus în practică pe teren. Domnul Mangia mi-a spus înainte de meci că voi marca de două ori, mă bucur că am făcut-o. Am mai spus-o, perioada petrecută în Italia m-a ajutat să cresc mult din punct de vedere fizic şi tactic. Nu mă gândesc acum la titlu, sper doar să câştigăm următoarele meciuri, ne aşteaptă partide dificile”, a declarat Alexandru Mitriţă. Acesta a fost vândut acum 2 ani cu 900.000 de euro de Viitorul la Pescara, iar Universitatea îl poate cumpăra în vara viitoare dacă achită 700.000 de euro formaţiei din Serie B.

Devis Mangia şi-a felicitat elevii, dar a refuzat orice provocare a reporterilor de a vorbi despre titlu sau despre derby-ul de peste două etape, cu CFR Cluj. „Felicit Viitorul, anul trecut a realizat ceva fantastic. E o echipă cu o idee clară de joc, nu pot decât să felicit această echipă. Echipa mea a jucat bine, era foarte important să dăm un semnal pozitiv după ce am câştigat şi precedentele două partide. Am făcut nişte modificări în defensivă, iar cei care au intrat au făcut un meci bun. Toată săptămâna lucrăm modalităţi de a pune în dificultate adversarul. Am preferat să jucăm cu o formulă cu cinci jucători defensivi şi ne-a ieşit. Cu predicţia am avut noroc, m-a ajutat Mitriţă să se îndeplinească, aşa cum şi pe el l-au ajutat colegii să marcheze. Încerc să îmbunătăţesc jocul, acesta e lucrul la care sperăm. Nu mă gândesc la titlu, ci doar  la meciul cu Gaz Metan, doar atât mă preocupă, nu ceea ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Mangia.

Hagi: „Durerea nu e aşa mare, fiindcă ne-a bătut copilul crescut de noi”

După meci, Gică Hagi a fost destul de liniştit, resemnat cu înfrângerea, ba chiar a spus că aceasta este mai puţin amară, deoarece a fost adusă de un produs al Academiei, Alex Mitriţă. Hagi spune că numai prin calm, muncă şi un prim succes echipa sa poate ieşi din această pasă proastă, care durează de 6 etape, fără gol marcat. „Ştiu că suntem datori acum faţă de public, faţă de aşteptările presei, însă trebuie să ne regăsim din nou cadenţa, să obţinem o victorie şi să ne recâştigăm încrederea. Durerea înfrângerii nu e atât de mare, fiindcă Mitriţă a dat două goluri, unul dintre copiii pe care i-am ajutat să crească la Academie”, a declarat Hagi.

Mateiu: „Prefer să jucăm urât şi prost şi să câştigăm fiecare meci”

Alex Mateiu este mai pragmatic şi spune că jocul nu contează atât de mult, cât timp echipa câştigă. De altfel, Mateiu a recunoscut că Viitorul a controlat jocul, dar a avut ghinion la finalizare: „Nu ne aşteptam să câştigăm uşor, ştiam că va fi un meci greu, dar noi avem o echipă bună şi putem să ne batem cu oricine. Viitorul joacă bine acasă, pe teren propriu, şi ştiam că ne va pune probleme. Ei au controlat jocul după golul marcat de noi, dar au avut ghinion şi nu au băgat-o în poartă. Pe mine nu mă deranjează criticile, prefer să jucăm urât şi prost şi să câştigăm fiecare meci”, a spus Mateiu.