Efective suplimentare de poliţişti acţionează pentru desfăşurarea în siguranţă a examenului de Bacalaureat, sesiunea a II-a

0
103

imagesPeste 1.000 de poliţişti acţionează suplimentar, pentru desfăşurarea în siguranţă a celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat, anunţă IGPR.

De ieri, Poliţia Română a suplimentat dispozitivul curent care acţionează în zona unităţilor şcolare unde se susţin examenele din sesiunea a II- a de Bacalaureat, la care sunt înscrişi 42.072 de elevi. Astfel, pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 1.101 poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 714 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 272 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul său, afectează siguranţa publică. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.