Echipa lui Bogdan Burcea a câştigat ediţia a 11-a a Cupei Craiovei

0
92

handbalSCM Craiova a câştigat ambele partide disputate în week-end-ul trecut la Sala Polivalentă în cadrul ediţiei a 11-a a „Cupei Craiovei”, pe care astfel şi-a adjudecat-o. Primul meci s-a disputat între formaţiile invitate, Dunărea Brăila şi CSM Slatina, victoria revenind brăilencelor antrenate de Florentin Pera, care s-au impus cu scorul de 25-17.  SCM Craiova a întâlnit în meciul de debut pe Dunărea Brăila, pe care a învins-o cu 29-23. Pentru SCM au jucat: Dumanska, Stanciu, Lung – Zamfir (8 goluri), Nikolic 6, Elisei 5, Țicu 3, Kilikovac 2, Popescu 2, Vizitiu 1, Colac 1, Pricopi 1, Stoican, Trifunovic, Tudor.

În ultimul meci al turneului, SCM Craiova a dispus cu scorul de 26-18 de CSM Slatina, formaţie antrenată de Victoria Bora. Pentru SCM Craiova au evoluat: Dumanska, Stanciu, Lung – Zamfir (6 goluri), Trifunovic (5 goluri), Klikovac (4 goluri), Șelaru (2 goluri), Pricopi (2 goluri), Țicu (2 goluri), Nikolic (2 goluri), Popescu (1 gol), Tudor (1 gol), Colac (1 gol) şi Vizitiu.

Cristina Zamfir Florianu a fost golghetera competiţiei, despre care a declarat: „A fost un test util, cu două meciuri bune făcute de noi. Mai avem unele lucruri de pus la punct. Suntem la finalul perioadei de pregătire şi ne dorim ca la începutul campionatului să fim în cea mai bună formă.” Yulyia Dumanska de la SCM Craiova a fost declarată cel mai bun portar, iar la final a spus: „Mă bucur că am câştigat acest turneu. Au fost partide foarte importante pentru noi. Mă bucur că am câştigat şi trofeul pentru cel mai bun portar al turneului, însă meritul este al întregii echipe. Fără ajutorul colegelor mele nu aş fi reuşit aceste evoluţii. Trebuie să continuăm evoluţiile bune şi în campionat, pentru că acolo contează.” Sârboaica Zeljka Nikolic, tot de la SCM Craiova, a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare.

SCM Craiova a susţinut în această vară un cantonament în Grecia, apoi a participat la trei turnee de pregătire. La Vâlcea a ocupat locul 1, după trei victorii, cu gazdele de la HCM, cu Zalău şi cu Măgura Cisnădie, apoi la Sânnicolau Mare, oltencele au învins din nou pe HC Zalău şi pe Enkse Bekescsaba (Ungaria), dar au pierdut cu Siofok. Campionatul feminin începe pe 6 septembrie, când SCM va întâlni pe teren propriu pe CSM Bistriţa, dar câteva zile mai devreme, pe 3 septembrie, va fi Supercupa României, pentru trofeu urmând să lupte SCM Craiova, finalista Cupei României în sezonul trecut, şi CSM Bucureşti, formaţie care a reuşit eventul.