Alb-albaştrii sub lupă

0
232

gustavoCalancea – Cel mai bun meci al său din acest sezon. Intervenţii excelente în repriza a doua la şuturile lui Coman, Ţucudean, Ţâru. A oferit siguranţă coechipierilor, a ieşit bine şi pe centrări, deşi Viitorul a executat fazele fixe mult mai bine decât Craiova, iar Boli, Ţâru şi Ţucudean au reluat cu capul.

Kelic – L-a scăpat de 3 ori pe Ţucudean, dar a avut noroc cu Tiago şi Calancea, apoi s-a accidentat. Încă o dată Mangia a schimbat tripleta defensivă faţă de meciul trecut şi încă o dată a înlocuit doi dintre stoperi pe parcursul jocului.

Spahija – El şi Dimitrov au cam fost zgâlţâiţi de Coman, dar până la urmă au scăpat numai cu un galben fiecare şi două mingi apărate de Calancea. A fost înlocuit fiindcă era în pericol să fie eliminat.

Tiago Ferreira – Şi el a avut o evoluţie bună, a stat aproape de Eric, deşi l-a scăpat o dată în prima repriză, când brazilianul a tras în colţul scurt, dar în plasa exterioară. S-a dublat eficient cu Bancu şi l-a lansat perfect pe Mitriţă la golul al doilea.

Dimitrov – A avut un început de meci slab, a luat şi un galben destul de repede, şi-a mai revenit pe parcurs. A apărut la finalizare în faza care a precedat deschiderea scorului, dar nu are precizia necesară, joacă prea mult cu capul în pământ.

Mateiu – S-a luptat mult la centrul terenului, a recuperat destule mingi, remarcabil sacrificiul său.

Zlatinski – Evoluţie bună, consistentă, în primul rând aportul său este ca lider, îşi organizează bine coechipierii, îi mobilizează, chiar dacă uneori ţipă la ei să-I „trezească”.

Bancu – Revenit în primul „11”, a jucat bine, în special faza defensivă, dar a învăluit permanent şi în banda stângă, ajutându-l mult pe Burlacu.

Gustavo – A fost cea mai bună evoluţie a sa de la meciul cu Dinamo, din sezonul trecut, pe Arena Naţională. Chiar dacă nu a marcat, a vut o prestaţie la nivel înalt, a făcut presing sus, a jucat bine la intercepţie, a scos două galbene rapid. Păcat că nu i-a pasat lui Roman la faza din final de joc.

Mitriţă – La primul gol i-a luat „şunca din fasole” lui Florinel Coman. Înainte de gol avusese două acţiuni bune, la prima s-a lăsat puţin pe spate şi a tras prost, la a doua, din care s-a obţinut cornerul de gol, a pasat în dreapta spre Dimitrov, deşi Burlacu era în poziţie mult mai bună. Excelentă şi faza golului al doilea, de mare jucător: preluare perfectă şi finalizare cu sânge rece. Păcat că l-a „iertat” pe Donnarumma în faze asemănătoare. Pe final a avut puterea să coboare în defensivă şi să-şi ajute colegii cu deposedări importante.

Burlacu – Din nou a avut evoluţie bună. A jucat mai sus, vârf stânga în prima repriză, postură din care a avut o acţiune periculoasă, dar a finalizat prost, apoi a trecut vârf împins. Zlatinski l-a certat la acea ratare, dar nu pentru şut, ci fiindcă nu a rămas în presing.

Barthe – Era normal să fie rezervă, după prestaţia penibilă din meciul trecut. Nici acum nu a intrat foarte bine. Îl ajută plasamentul, experienţa, dar parcă nu are ambiţie, este prea superficial în multe momente.

Screciu – De data aceasta a intrat stoper şi a jucat bine cât a avut la dispoziţie.

Roman – Lipsa golului l-a trecut iar pe bancă. A intrat pe final, s-a zbătut în avanposturi pentru a întârzia atacurile disperate ale gazdelor. Putea primi o pasă de gol, dar Gustavo a preferat un şut