119 şcoli din judeţul Dolj participă la proiectul “Europa, casa noastră”

0
327

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale au lansat a treia ediţie a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

 În prezent sunt înscrise în campanie 2.064 de unităţi de învăţământ, dintre care 119 din Dolj. Prof. Nicoleta Barbu, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, se numără printre cei 50 de profesori câştigători ai unei excursii de două zile la Comisia Europeană din Bruxelles. Elevii doljeni au participat la acţiuni de voluntariat în cadrul comunităţilor din care fac parte, şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare şi relaţionare prin jocuri psihologice şi concursuri sportive şi s-au implicat în campanii de informare despre Uniunea Europeană, valorile, istoria şi tradiţia acesteia.

Printre invitaţii speciali care au participat la activităţile cu elevii se numără Adina Călăfeteanu – Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă Craiova, Adina Enache – Centrul Educaţional pentru Resurse şi Training, Adrian Oprică – Asociaţia “Tinerii 3D” Craiova, Neagoe Băcanu Daniel – preşedinte Centrul de Informare Europe Direct Craiova şi Lia Olguta Vasilescu – primarul municipiului Craiova.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice