Ministerul Transporturilor vrea bani mai mulţi la rectificarea bugetară

0
372
Ministerul Transporturilor susține că are o execuție bugetară pe fondurile de la bugetul de stat de 93% pe primul semestru al acestui an, și „creșteri spectaculoase” pe investițiile din fonduri europene comparativ cu anii anteriori. Astfel, Transporturile vor cere la prima rectificare bugetară sume în plus de circa 2,9 miliarde de lei (aproximativ 580 milioane euro), potrivit informațiilor transmise la solicitarea HotNews.ro. Pe ce domenii se vor duce banii pe care Transporturile îi vor.

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a solicitat la rectificarea bugetară o suplimentare de 2,9 miliarde lei”, se arată într-un răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit Transporturilor, sumele reprezintă creșteri la următoarele capitole:

1. Întreținerea infrastructurii feroviare
2. Întreținerea infrastructurii rutiere
3. Investiții de capital în companiile subordonate pentru eficientizare și redresare după pandemia COVID-19
4. Obligații de plată

Ministerul Transporturilor transmite că are o execuție bugetară pe fondurile de la bugetul de stat de 93% pe primul semestru al acestui an.

„Pe investiții din fonduri europene, MTI înregistrează creșteri spectaculoase de 35% față de semestrul I din 2020 și 285% față de aceeași perioadă din 2018”, se mai arată în răspunsul MTI la solicitarea HotNews.ro.

FOTO: CNAIR