Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat fabrica Ford de la Craiova

1
376

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat fabrica Ford de la Craiova. Totodată, şeful statului a avut o discuţie şi cu reprezentanţii administraţiei publice local. I-a îndemnat pe aceştia să facă proiecte pentru că sunt bani, România obţinând de la Bruxelles aproape  de 80 de miliarde de euro, cea mai mare sumă pe care a primit-o vreodată ţara noastră de la UE. Începând din data de 20 iulie, angajații Fabricii de Producție Vehicule Ford de la Craiova au reluat programul de lucru în trei schimburi. Totodată, Ford anunță demararea unei investiții suplimentare, de 30 de milioane de dolari, într-o nouă linie de presaj. Fabrica de la Craiova va începe în acest an și producția de serie a modelului Ford Puma ST, primul vehicul al diviziei Ford Performance produs vreodată în România.

„Deși situația continuă să fie volatilă, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn că piețele europene au început să se redreseze. Este important ca oamenii să continue să se comporte responsabil și să respecte toate măsurile de securitate și sănătate impuse de către guvernele naționale și de către companii. Acesta este un factor important pentru menținerea activității noastre și a industriei auto în această perioadă dificilă. Din 2008, de când a achiziționat fabrica de la Craiova, Ford a respectat angajamentul pe care și l-a asumat față de România și în special față de Craiova. Cred că investițiile constante pe care le-am făcut în ultimii 12 ani, inclusiv cea de 30 de milioane de dolari anunțată astăzi, reprezintă o dovadă a acestui lucru”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România.

1 COMENTARIU

  1. sotia a lucrat in fabricaasta, cand era citroen si se fabricu oltcit-uri. a foat data fara, cu mentiunea’ aici nu e fabrica de confectii’ … de-atunci, sa nu mai aud de vreo productie auto in craiova …

Comments are closed.