Expoziție de sculptură în piatră, la Galeria pietonală a Aeroportului Craiova

0
770

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, organizează astăzi expoziția de sculptură în piatră de râu a artistului Costel Păun, intitulată „Sufletul misterios al pietrei”. Vernisajul are loc la ora 19.00, la Galeria pietonală a Aeroportului Craiova. Invitat al autorului este sculptorul Emilian Popescu, profesor la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

Costel Păun s-a născut la 25 august 1951, în comuna Nicolae Bălcescu, din județul Teleorman. Inspirat de prof. Dumitru Ciocan-SIN, din Roșiorii de Vede, a prins drag de formă și culoare, iar prima piatră transformată într-o lucrare de artă a fost o piatră de râu. Se întâmpla în 2011. De-atunci, a continuat să lucreze și, încurajat de mentorul său, prof. Ciocan, a decis să își expună creațiile.

Prima expoziție i-a fost vernisată în toamna anului 2011, la Galeria Centrului Cultural Roșiorii de Vede. Până în prezent a deschis peste 20 de expoziții în țară și în străinătate, ultimele fiind în luna iulie a acestui an, la Gorna Oryahovitsa – Bulgaria și la Galeria de Artă „Cromatic” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, din Craiova.