Deputatul Claudiu Manda : ““Se pare că USL a întrecut aşteptările FMI în ceea ce priveşte creşterea economică”

0
224

“Se pare că USL a întrecut aşteptările FMI în ceea ce priveşte creşterea economică. Analiştii de la prestigioasa publicaţie The Economist prognozează o creştere economică de 2,6% pentru România” a declarat Claudiu Manda, vicepreşedintele Comisiei pentru Buget finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.
“Nu trebuie să uităm că România a plecat la începutul anului cu o creştere prognozată de 1,6%. FMI a corectat recent această creştere pe plus, la valoarea de 1,9%, dar pe fondul unui an agricol bun şi datorită creşterii volumului şi valorii exporturilor României este foarte posibil să avem o creştere economică la sfârşitul anului 2013 de 2,6%” este de părere deputatul PSD.
Claudiu Manda consideră că “raportul publicat recent de think-thank-ul The Economist plasează România pe locul 3 în UE la nivelul creşterii economice faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă trendul se menţine putem vorbi de o revenire economică pentru România care poate ajunge la un nivel de creştere economică anuală de 4% în perioada 2014-2017”.
„Fără îndoială că valoarea în euro a exporturilor care a crescut cu 15,5% în 2013 a avut o contribuţie decisivă la performanţa economică cu care, fără falsă modestie ne putem lăuda” a explicat deputatul Claudiu Manda.
„Economia creşte şi asta se vede. Sunt sigur că guvernul USL îşi va face datoria în continuare şi va fi pregătit pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 pentru că avem în continuare nevoie de investiţii majore pentru a menţine creşterea economică, pentru a dezvolta infrastructura şi pentru a dezvolta o balanţă comercială externă pozitivă prin creşterea volumului şi valorii exporturilor” a încheiat Claudiu Manda, deputat PSD şi Vicepreşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor.