Rotaru anunţă că Universitatea Craiova “a intrat într-o nouă eră sportivă”

0
1619

Prezent la Euro 2024, unde a văzut tricolorii dăruindu-se exemplar şi depăşindu-şi condiţia în meciul cu Ucraina, Mihai Rotaru a fost impresionat şi anunţă, printr-un comunicat al clubului, că Universitatea Craiova “a intrat într-o nouă eră sportivă”. Rotaru este convins probabil că de acum încolo Ivan nu se va mai eschiva de la antrenamente, că lui Markovic nu-i va mai aduce staff-ul echipei dulciuri noaptea înainte de un meci în cupele europene şi va ajunge într-un final la greutatea normală,  că nu vor mai fi transferaţi jucători după urechea de amator ale patronului, că nu vor mai fi schimbaţi cinci antrenori pe sezon sau că nu vor mai fi toleraţi ani la rând jucători care au doar sporadic randamentul scontat.

Comunicatul Universităţii Craiova:

“O nouă eră sportivă! Dincolo de emoții și orgolii, de bugete și presiuni, Universitatea Craiova a intrat într-o nouă eră sportivă. O perioadă în care manager general al echipei este Costel Gâlcă, singurul responsabil de construirea unui lot competitiv pentru ca Știința să câștige un nou titlu de campioană a României. Sigura condiție a acționariatului a fost aceea de a se crea o echipă cu atitudine, un lot cu jucători care să simtă istoria și menirea Universității Craiova, să-și dorească performanța indiferent de sacrificiile pe care vor fi obligați să le facă în viitorul sezon. Vor exista trei repere care vor sta la baza viitorului Științei: Atitudine: Să alergi până la ultima picătură de energie, demonstrând o dedicare extraordinară care să-ți câștige aplauzele publicului, chiar și în momentele în care greșești.
Mentalitate: Să adopți o mentalitate de învingător, transformând presiunea în motivație pentru a-ți depăși limitele, fără să clachezi în momentele dificile. Profesionalism: O viață sportivă disciplinată, dedicarea totală la antrenamente și dorința constantă de a fi mai bun astăzi decât ieri sunt esențiale pentru performanță. Direcția a fost aleasă și echipa a pornit deja în această călătorie, la capătul căreia suporterilor alb-albaștri li se va îndeplini cel mai mare vis: Campionatul României!”

Nord-macedoneanul Gjoko Zajkov s-a alăturat lotului Universităţii Craiova în Austria mai târziu decât restul colegilor săi, după ce a evoluat pentru naţionala ţării sale în două partide amicale şi s-a şi accidentat în al doilea. Totuşi, la sosirea în staţiunea din Alpi, Neustift im Stubaital, stoperul de 29 de ani i-a dat veşti bune antrenorului Costel Gâlcă, fiind recuperat sută la sută după accidentarea suferită la echipa naţională. A fost a patra oară în decurs de un an când Zajkov se accidentează la acţiunile echipei naţionale a Macedoniei de Nord, una dintre probleme fiind gravă, în toamna trecută, şi l-a ţinut departe de gazon pentru trei luni de zile.

„Sunt sănătos, mă simt bine şi sunt pozitiv să încep din nou pregătirea. Avem foarte bune condiţii, vremea este foarte bună, nu este prea cald, aşa că totul este perfect pentru a ne pregăti. Am amintiri grozave de la primul meu cantonament ca fotbalist, când aveam 17 ani, la Rabotnicki Skopje. În primul rând sper să am un sezon fără accidentări şi să avem succes cu echipa mai mult ca anul trecut. În timpul liber citesc în cantonament, mă relaxez. Cartea mea preferată este Biblia. Maribor şi Botev sunt echipe foarte bune, aşa că trebuie să pregătim sezonul foarte bine şi să începem cu dreptul şi să mergem cât mai departe în cupele europene” a declarat Gjoko Zajkov.

În continuare lipsesc de la antrenamentele Universităţii Craiova: Nicuşor Bancu şi Anzor Mekvabişvili, ambii participând la Euro 2024, Vladimir Screciu, aflat la o clinică din Madrid pentru recuperare, Cîmpanu şi Roguljic, puşi pe lista de transferuri.

 Duminică, primul amical al oltenilor în Austria, cu ciprioţii de la Pafos

 Universitatea Craiova va disputa 5 meciuri de verificare în Austria, aşa cum ProSport a anunţat în exclusivitate. Duminică, 23 iunie, de la ora 18, Universitatea Craiova va întâlni formaţia cipriotă Pafos, cu care se află sub contract jucătorii români Adrian Rus şi Vlad Dragomir. Primul nu se află însă în stagiul de pregătire cu echipa din Insula Afroditei, deoarece participă cu naţionala României la Euro 2023. Pafos a terminat campionatul pe locul 5, dar a câştigat Cupa Ciprului, după 3-0 în finala cu Omonia Nicosia, unul dintre goluri fiind marcat de Vlad Dragomir.

Pe 24 iunie, Ştiinţa va evolua contra echipei poloneze Legia Varşovia, formaţie cu care Ştiinţa a mai disputat un amical în 2019, tot în Austria, încheiat 3-3. Pe 26 iunie, Universitatea Craiova ar trebui să întâlnească o altă echipă poloneză, vicecampioana Slask Wroclaw.

Pe 29 iunie, Universitatea Craiova va întâlni un adversar tradiţional pentru perioada de pregătire, campioana Bulgariei, Ludogorets Razgrad, cu care s-a mai duelat de 4 ori în amicale, oltenii pierzând de fiecare dată fără să marcheze, rezultatele fiind: 0-2 în 2023, la Bansko, 0-2 în 2018, în Antalya, 0-1 în 2017, în Austria, 0-1 în 2015 în Austria. Cele două echipe l-au avut antrenor în stagiunea trecută pe Ivaylo Petev. Pe 30 iunie, în ultimul amical din Austria, Ştiinţa va evolua contra lui FK Jablonec, la care a jucat acum câţiva ani şi Bogdan Vătăjelu.

  Lotul pe care-l are la dispoziţie Costel Gâlcă în stagiul din Austria:

  Portari: L. Popescu, S. Lung jr., Lazar, Goga.

Fundaşi: Vlădoiu, Soiri, Maldonado, Badelj, Zajkov, Ndong, Benga, Gaşpăr, Buşe.

Mijlocaşi: Căpăţână, Baiaram, Creţu, Houri, Danciu, Lăpădătescu, Petculescu.

Atacanţi: Mitriţă, Ivan, Markovic, Bană, Mora, Koljic, Ninaci, D. Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *