Kosovarii Elveţiei au învins Serbia

0
323

Partida dintre Elveţia şi Serbia se înscrie pe podium într-un top al celor mai atractive meciuri de la Mondialul din Rusia, alături de Spania – Portugalia şi Mexic – Germania. Sârbii au început atacând şi, după o “avertizare”, Mitrovic a deschis scorul cu specialitatea sa, o lovitură de cap. Până la pauză, tot vecinii noştri puteau marca, la un şut superb al lui Tadic, razant cu transversala. În partea secundă, elveţienii au forţat mai mult şi au câştigat pe mâna…kosovarilor. Behrami, Dzemaili, Xhaka şi Shaquiri au origini în zona Priştina, iar ultimii doi au sărbătorit golurile pe care le-au marcat imitând vulturul cu două capete de pe drapelul Albaniei. Shaqiri a fost omul meciului. A dezvoltat faza primului gol, iar după şutul său blocat, Xhaka a pus toate amintirile cu tatăl său, prizonier politic în fosta Iugoslavie, în mingea trimisă de la 22 de metri, care n-a fost zărită decât târziu, când a trecut pe lângă el, de Stojkovic. Imediat, Shaqiri şterge încheietura barelor cu un şut cu efect, din banda dreaptă. Şi tot el a înscris golul victoriei, pe un contraatac, în ultimul minut, când şi-a început cursa din propria jumătate de teren şi n-a mai fost prins, imitând şi el apoi, la bustul gol, vulturul cu două capete. Momentul controversat al meciului s-a produs la 1-1, când Mitrovic a fost faultat clar în careu de Lichtsteiner şi Schar, dar neamţul Felix Brych a dictat fault în atac, iar VAR-ul nu a intervenit.

După două runde în grupa E, Brazilia şi Elveţia au câte 4 puncte, Serbia are 3, iar Costa Rica, niciunul.

Serbia – Elveţia 1-2 (Mitrovic 5 / Xhaka 52, Shaqiri 90+1)

  • Serbia: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov – Matic, Milivojevic (Radonjic 81) – Tadic, Milinkovic-Savic, Kostic (65 Ljajic) – Mitrovic. Antrenor: Mladen Krstajic.
  • Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Embolo 73), Zuber (Drmic 90+3) – Seferovic (Gavranovic 46). Antrenor: Vladimir Stojkovic.