Mutare şoc: UNPR fuzionează cu PNL

0
79

PNL fuzionează prin absorbţie cu UNPR, anunţă România TV.

agerpres_8754306_80873100Aceasta era oferta PNL pentru UNPR: fuziune prin absorbţie şi astfel vor ajunge la toamnă să fie un singur partid. Marţi s-a discutat la UNPR oferta PNL şi spun surse că s-a decis să se meargă pe mâna liberalilor.

Vorbim despre un prim for al partidului, decizia definitivă se va lua în CExN UNPR. Aşadar lucrurile s-ar mai putea schimba.

PNL a pus o condiţie extrem de importantă. Este vorba despre referirea la fuziunea prin absorbţie care îi va obliga pe cei de la UNPR să renunţe la politicienii cu probleme penale, primul vizat fiind Gabriel Oprea. Odată cu fuziunea, UNPR va trebui să se supună condiţiilor de integritate ale PNL şi ca atare toţi parlamentarii care au avut probleme cu legea nu vor mai putea obţine un nou mandat.

Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV.

“Cred că este pur şi simplu o manevră pentru ca Gabriel Oprea să fie total scos din orice legătură cu UNPR. Auzind afirmaţia colegei dumneavoastră, că se cere renunţarea la Gabriel Oprea, mă gândesc că este singurul motiv pentru care PNL îşi asumă UNPR. Deşi UNPR nu există după plecarea lui Gabriel Oprea, el oricum a fost un partid creat în laborator care nu a participat singur la niciun fel de alegeri… nu are să-i aducă niciun plus PNL-ului. Și atunci de ce să îţi iei pe cap aşa ceva? Probabil că s-a dorit secţionarea totală a lui Oprea de UNPR în acest moment”, a zis analistul politic.