Investitorii germani nu trebuie să plătească nimic, Rotaru ar da echipa gratis!

0
395

Acţionarii de la Universitatea Craiova  pretind că au chletuit peste 3 milioane de euro în sezonul trecut din propriul buzunar, deşi echipa a ratat toate obiectivele şi are şi interdincţie la transferuri.csu

După ce în Bănie au apărut informaţii certe în privinţa negocierilor de vânzare a acţiunilor clubului CS Universitatea către miliardarul german Klaus Michael Kuhne, acţionarii de la CSU pretind că în cazul în care vreun om de afaceri ar fi interesat de preluarea acţiunilor clubului, acesta nu va trebui decât să garanteze un buget superior celui actual, fără să mai fie nevoie de o sumă pentru cumpărarea echipei, aceasta urmând să fie cedată “cu titlu gratuit”, deoarece Mihai Rotaru şi compania se consideră “simpli custozi ai clubului”. Conducătorii actuali nu precizează însă dacă echipa va fi cedată cu jucători cu tot.

Discursul acestora seamănă într-o anumită măsură cu cel al lui Adrian Mititelu, care, atunci când a preluat FC Universitatea Craiova, pretindea că, la un moment dat, după ce îi va asigura stabilitatea şi autofinanţarea, o va preda gratuit suporterilor. Mai târziu însă, acelaşi Adrian Mititelu avea să adopte celebrul discurs: “Luaţi-vă gândul de la Universitatea, este a copiilor, copiilor mei, dacă vreţi, făceţi-vă altă echipă!”

Diferenţa între FCU şi CSU este că la aceasta din urmă sunt implicate şi autorităţile locale şi Clubul Sportiv, care deţin brandul Ştiinţei prin decizia instanţei, aşa încât vremelnicii finanţatori nu o pot “confisca”.

În continuare, acţionarii de la CS Universitatea îşi recunosc practic managementul precar, afirmând că au cheltuit din propriul buzunar peste 3 milioane de euro în sezonul trecut, deşi echipa nu a prins play-off-ul şi apoi nici măcar nu a fost capabilă să câştige play-out-ul. Mai mult, clubul din Bănie a căpătat interdicţie la transferuri, situaţie cu care nici cluburile aflate în insolvenţă nu s-au confruntat. Totodată, în iarna trecută, doi dintre cei mai buni jucători, Bălgrădean şi Bawab, au fost îndepărtaţi din cauza salariilor mari, iar alţi patru jucători cu cotă, Bancu, Ivan, Mateiu şi Vătăjelu, au fost aproape de a fi vânduţi la Steaua. Nici în vara aceasta cei de la Craiova nu au întărit echipa şi au mizat mai mult pe juniori, Gigi Mulţescu având nu mai puţin de 11 jucători sub 20 de ani în cantonamentul din Austria. De asemenea, deşi este “echipa oraşului”, nici măcar un oltean nu se află în staff-ul tehnic al echipei.

Suporterii craioveni, dezamăgiţi dacă nu se face tranzacţia

Suporterii Craiovei au reacţionat pozitiv după apariţia informaţiilor privind preluarea clubului de către investitorii gemani. Sătui de mediocritate, dovadă fiind şi numărul extrem de scăzut de spectatori la meciurile de pe teren propriu, fanii au reacţionat pe diverse reţele de socializare şi chiar pe pagina de fb a clubului, dornici să-I vadă plecaţi pe actualii acţionari. “Nasol dacă nu vin acţionari noi, ne-am lămurit cu ăştia”, “Să dea Dumnezeu să vină nemţii!”, “Aoleu, vai de capul nostru dacă nu se face tranzacţia!”, “Ne faceţi de râs, faceţi transferuri, chiar şi din alea gratis!”, “De ce aţi mai plecat în Austria, că oricum sunteţi petarde?”  au scris fanii.

Iată comunicatul acţionarilor de la Universitatea Craiova:

“Acţionarii nu au purtat negocieri privitor la vânzarea Universităţii Craiova. În primul rând Universitatea Craiova nu poate să fie obiectul unei vânzări, ci doar al unui transfer cu titlu gratuit, dar cu garanţii solide că aceia care vor prelua echipa vor face mai mult decât actualii acţionari. Clubul va aparţine întotdeauna oraşului, de aceea nimeni din cadrul lui nu-şi va permite vreodată să facă trafic cu sentimentele suporterilor alb-albaştri. Ne-am implicat pentru că ne pasă de Știinţa, pentru că ne-am bucurat şi am suferit pentru ea, pentru că ne-am dorit şi am visat o nouă echipă mare la Craiova. Pentru ca Universitatea trebuie sa aiba prezent şi viitor, nu doar trecut. Numele „investitorilor germani“ ne sunt total necunoscute. Precizăm totodată că nimeni nu a cerut un audit suplimentar al clubului şi drept urmare nu s-a făcut unul până în prezent, exceptându-le pe cele stabilite prin lege. Referitor la informaţia potrivit căreia Universitatea Craiova se bazează „aproape exclusiv pe banii din drepturile de televiziune“ precizăm urmatoarele: În sezonul competiţional 2015-2016, veniturile din drepturile tv au însumat 1.885.000 Euro, ce au fost încasaţi în doua tranşe: 1.050.000 Euro în vara lui 2015 respectiv 835.000 Euro în februarie 2016. Cheltuielile pentru perioada aferentă aceluiaşi sezon au însumat 5.770.000 Euro, rezultând un deficit de 3.885.000 Euro. Peste 3.000.000 au fost acoperiti de acţionari, iar diferenţa din venituri din publicitate şi bilete. Actualii investitori ai Universităţii Craiova se consideră simpli custozi ai acţiunilor clubului. Aşa cum ei au apărut în viaţa Știinţei atunci când Bănia risca să dispară de pe harta fotbalistică, la fel se poate ca alţi investitori să le ia locul sau să vină alături în proiectul Știinţei, pentru a asigura continuitate, progres şi un viitor mai bun. Dar o astfel de mutare se va face transparent, cu girul reprezentanţilor locali şi ai fanilor Universităţii”

Foto: csuc.ro