“U” Craiova a pierdut finala Ligii Elitelor U16

0
246

Barajul pentru Conference League, Universitatea Craiova – Universitatea Cluj, este programat duminică, de la ora 20.00, pe arena „Ion Oblemenco”. Înaintea duelului primelor echipe, cele două cluburi s-au confruntat în finala Ligii Elitelor U16, la Buftea, iar campioană a devenit Universitatea Cluj, care s-a impus cu 5-4, după executarea loviturilor de departajare, scorul fiind 1-1 după cele 90 de minute.

Oltenii au condus cu 1-0, prin golul marcat cu capul de decarul Călugărescu în minutul 62, iar Clujul,  după ce a ratat mai multe ocazii, a egalat prin Bota, care a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 89. La lovituri de departajare, acelaşi Bota a ratat, dar la fel aveau să facă şi oltenii Andrei Popescu şi Mihalache, iar trofeul merge în Ardeal. Antrenorii Craiovei au fost la fel de neinspiraţi precum Dorinel Munteanu în finala Cupei României, trimiţându-l pe teren înainte de terminarea jocului pe Mihalache, cel care avea să rateze penalty-ul decisiv.

Buia, Tamaș, Bodnar şi Ciortea au marcat pentru „U” Cluj la lovituri de departajare, în timp ce Miţaru, Ristoiu şi Ninaci au transformat pentru echipa U16 a Universităţii Craiova. Portarul Craiovei, Glodean, a fost aproape să apere încă o lovitură de pedeapsă, dar şi-a introdus mingea în poartă după ce apărase, aducând aminte de faza care l-a avut în prim-plan pe Dorin Arcanu, în 1995, într-un meci din Cupa UEFA cu Dinamo Minsk.

Antrenorii Craiovei, Adrian Lică şi Gabriel Velcovici, au folosit echipa: Glodean – Gîrgel (Şindilă 76), Miţaru, A. Popescu, Tică –Şantia, Ristoiu,  Călugărescu (Vlăduțescu 83) –Muntean (Vișan 76′), Ninaci, Alexe (Mihalache 90+4)

Universitatea Craiova dispută şi finala Ligii Elitelor U17, vineri, la Buftea, împotriva FCSB.