Primăria Craiova dezinfectează școlile și liceele din municipiu

0
166

Primăria Craiova ia măsuri ca elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu să poată să-și reia cursurile în cele mai sigure condiții. Astfel, municipalitatea a demarat încă de la începutul lunii mai o amplă campanie de lucrări de reparații în mai multe unități de învățământ pre-universitar din municipiu.

Ne-am propus să verificăm din timp toate unitățile școlare și să intervenim acolo unde este nevoie, în vederea deschiderii școlilor pentru perioada de pregătire a elevilor din ani terminali. În acest sens, am demarat lucrări de dezinfecție și reparații și am avut în vedere în special grupurile sanitare din școlile și liceele unde condițiile nu erau dintre cele mai bune. Am trimis o circulară către unitățile școlare pentru a le informa că Primăria va asigura fonduri pentru tot ce înseamnă materiale de dezinfecție, dar și pentru a fi montate dispozitive pentru mâini și picioare, pentru achiziția de măști și tot ceea ce este necesar, inclusiv termometre pentru luarea temperaturii la distanță pentru elevii și cadrele didactice care vor intra la orele pregătitoare, în perioada imediat următoare, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

La grupurile sanitare, se schimbă gresia și faianța, se recompartimentează toaletele și se verifică funcționalitatea instalațiilor. De asemenea, se lucrează și în sălile de clasă unde se reface tocăria, se recondiționează pardoselile, iar acolo unde este cazul se înlocuiește parchetul, se tencuiesc și se zugrăvesc pereții.

Potrivit autorităților locale, conducerile mai multor unități de învățământ au achiziționat, din banii alocați de la bugetul local, și tablete inteligente.