„Elitele” Ştiinţei under 17 luptă pentru titlu

0
75

Echipa pregătită de Daniel Mogoşanu va disputa finala campionatului naţional, cu Dinamo

junioriEchipa Universităţii Craiova de juniori under 17 s-a calificat în finala Ligii Elitelor, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2, în deplasare, cu UTA Bătrâna Doamnă. În tur, pe Extensiv, puştii olteni s-au impus cu 2-1 şi astfel au ajuns în ultima fază a campionatului naţional. Returul, disputat la Sânicolau Mic, a fost dramatic. Gârbiţă a deschis scorul pentru Universitatea în debutul jocului, dintr-un penalty, dar până la pauză gazdele au revenit prin dubla căpitanului Faur. Golul calificării a venit de la o rezervă, Ciutică, în ultimele minute ale jocului. În finala programată pe 2 iunie, la Buftea sau Mogoşoaia, Universitatea Craiova va întâlni pe Dinamo, echipa cu care a terminat la egalitate sezonul regulat în seria Est. Dinamoviştii au câştigat seria, datorită rezultatelor directe, după ce s-au impus la limită în meciul disputat pe baza de la Aeroport, iar returul s-a terminat la egalitate. În semifinale, Dinamo a eliminat Ardealul Cluj, după 3-3 în deplasare şi 2-1 pe teren propriu.

În returul semifinalei cu UTA Bătrâna Doamnă, Daniel Mogoşanu a trimis pe teren echipa: Bobonete – Niţuică, Sima, Constantinescu,  Vadasis – Dobre, Şerban – Gârbiţă, Albăstroiu, Mihăilă – Zbona, iar pe parcurs au intrat: Ciutică, Târş, Calu. Echipa under 17 a Universităţii nu i-a avut în ultima parte a sezonului pe cei mai buni jucători, Vladimir Screciu şi Jovan Markovic, încorporaţi la prima echipă de Gigi Mulţescu. Screciu ar putea să evolueze în finală, însă Markovic este indisponibil, după operaţia de menisc suferită acum o lună.

La under 19, finala Ligii Elitelor o vor disputa Dinamo şi Viitorul, cele două echipe care s-au clasat pe primele locuri în seria pe care Universitatea Craiova a terminat-o pe locul 4. Câştigătoarea finalei Ligii Elitelor U19 va reprezenta România în sezonul viitor al UEFA Youth League.